Γρηγόρης Βαλτινός και Γιώτα Νέγκα στα “Ορέστεια” – Οριστική η ακύρωση του “Άρδα 2021”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 31 Μαΐου, 2021 13:08

Γρηγόρης Βαλτινός και Γιώτα Νέγκα στα “Ορέστεια” – Οριστική η ακύρωση του “Άρδα 2021”

Το πρόγραμμα με τους σημαντικούς καλλιτέχνες που θα περιλαμβάνουν τα “Ορέστεια 2021” το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου – τις πρώτες ανακοινώσιμες πληροφορίες για το μουσικό τετραήμερο που θα αντικαταστήσει το Φεστιβάλ του Άρδα, στο υπαίθριο θέατρο Ορεστιάδας στα τέλη Ιουλίου, και άλλες αποκλειστικές πληροφορίες για όσα θα παρακολουθήσουμε το φετινό καλοκαίρι, αποκάλυψε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο” ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. Δημήτρης Βαρσαμακίδης το πρωί της Δευτέρας (31/5).

Για τα “Ορέστεια”, που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει δυο εκδηλώσεις στο υπαίθρια δημοτικό θέατρο:

  • Το Σάββατο η μουσικοθεατρική παράσταση «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα» με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό,
  • την Κυριακή η μουσική παράσταση – αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου κατά την οποία η Γιώτα Νέγκα θα τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια της μεγάλης στιχουργού.

Για τις παραστάσεις δεν θα υπάρχει εισιτήριο, όμως η προσέλευση του κόσμου θα ξεκινήσει αρκετή ώρα πριν την έναρξη, ενώ οι πόρτες θα κλείσουν όταν η πληρότητα στο υπαίθριο θέατρο φτάσει στο επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα (προς το παρόν 50% η πληρότητα, με ενδεχόμενο να αυξηθεί έως 75% ως το τέλος Ιουνίου).

Στις παράλληλες δράσεις των Ορεστείων θα περιλαμβάνεται ομιλία μετά την δοξολογία της Κυριακής με ιστορική αναδρομή για τους πρόσφυγες της Αδριανούπολης και του Κάραγατς και την εγκατάστασή τους στην Νέα Ορεστιάδα. Επιπλέον θα γίνει παράλληλη δράση στην πλατεία με το “Χαμόγελο του Παιδιού” σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας “Αγ. Παντελεήμων ο Ιαματικός” και το “Ifigeneia Cup” του Σκοπευτικού Ομίλου Ορεστιάδας.

Η ματαίωση του “Άρδα 2021” και το Μουσικό Τετραήμερο

Είναι πλέον βέβαιο 100%, ότι το Φεστιβάλ του Άρδα στις όχθες του ποταμού δεν μπορεί να γίνει ούτε και φέτος“, ξεκαθάρισε ο κ. Βαρσαμακίδης, οπότε προγραμματίζεται το μουσικό τετραήμερο τις ίδιες ημέρες στο υπαίθριο θέατρο Ορεστιάδας, όπου η κατάσταση θα είναι σαφώς ελεγχόμενη, με καθήμενους και την προβλεπόμενη πληρότητα, βάσει των μέτρων. Καθώς εκκρεμούν οι υπογραφές των συμφωνητικών με τα μουσικά σχήματα δεν είναι σε θέση να ανακοινώσουν ακόμα το πλήρες πρόγραμμα οι διοργανωτές, ωστόσο η μία τουλάχιστον βραδιά θα φιλοξενήσει το Νίκο Πορτοκάλογλου, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. Ενδέχεται να υπάρχει και ένα συμβολικό αντίτιμο εισόδου εκείνες τις ημέρες, αυτό όμως θα αποφασιστεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης.

Τέλος, όσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα του καλοκαιριού, ήδη έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για τις 12 Αυγούστου, που θεωρείται και η γενέθλια ημέρα της πόλης της Νέας Ορεστιάδας, ενώ για το σχεδιασμό εκδηλώσεων στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου, όλα ακόμα είναι ρευστά, καθώς οι εξελίξεις διαμορφώνονται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα και τις αποφάσεις των αρχών.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 31 Μαΐου, 2021 13:08

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV