Το «παλιό κλειστό» της Ορεστιάδας λαμβάνει και επίσημα το όνομα της Μόρφως Δροσίδου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Μαΐου, 2026 11:52

Το «παλιό κλειστό» της Ορεστιάδας λαμβάνει και επίσημα το όνομα της Μόρφως Δροσίδου

Μια σημαντική εκδήλωση για τον τοπικό αθλητισμό στην περιοχή της Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, η τελετή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ορεστιάδας, γνωστού ως «παλιό κλειστό», σε «Μόρφω Δροσίδου».

Παράλληλα, θα ακολουθήσει η βράβευση αθλητών που διακρίθηκαν κατά τα έτη 2025-2026.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ορεστιάδας, το οποίο θα λάβει και επίσημα το όνομα της Μόρφως Δροσίδου, το Σάββατο 9 Μαΐου 2026 και ώρα 18:00.

Με την επίσημη τελετή ονοματοδοσίας κλείνει παράλληλα μια εκκρεμότητα τριών ετών, καθώς η σχετική απόφαση είχε ληφθεί ήδη από το 2023. Συγκεκριμένα, στις 16 Μαΐου 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας ενέκρινε με την απόφαση 102/2023 την ονοματοδοσία του κτηρίου προς τιμήν της Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του Tae Kwon Do, Μόρφως Δροσίδου η οποία κατάγεται από την περιοχή.

Η αθλήτρια Μόρφω Δροσίδου – Το βιογραφικό της (από την επίσημη σελίδα του θεσμικού φορέα των Ελλήνων Ολυμπιονικών olympicwinners.gr)

Η Μόρφω Δροσίδου (γεννηθείσα στην Ορεστιάδα στις 26 Απριλίου του 1974) είναι Ελληνίδα παλαίμαχη αθλήτρια του τάε κβον ντο.

Κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο του 1991. Το 1993 και 1997 κέρδισε αργυρά μετάλλια. Επίσης, κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1994, αργυρό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1992 και χάλκινο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη στις 4ης Αυγούστου του 1992 κατέκτησε την 3η Ολυμπιακή θέση

«Το σημαντικό ήταν και μόνο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς. Θυμάμαι έντονα την πρόκριση από τους προκριματικούς. Μετά από εκείνη την επιτυχία καταφέραμε να έχουμε συνέχεια μετάλλια και παρουσίες σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και φυσικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες», είχε είπε σε συνέντευξή της στο Ράδιο Έβρος η Μόρφω Δροσίδου, η οποία είχε το προσωνύμιο «τίγρης της Θράκης», αφού η καταγωγή της είναι από το Νεοχώρι Ορεστιάδας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Μαΐου, 2026 11:52

Ράδιο Έβρος TV