Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουνίου, 2016 15:08

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου

Το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου
Στις 27 Ιουνίου 2016 τα παιδιά και το προσωπικό του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, επισκέφθηκαν το Διδυμότειχο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη μας, αλλά και πτυχές της ιστορίας της.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου, όπου προσωπικό της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «Διδυμοτείχου» παρουσίασε τα εκθέματα του Μουσείου από όλους τους ιστορικούς αγώνες του Ελληνικού Έθνους. Ακολούθησε ένα δροσιστικό διάλειμμα στην αυλή του Μουσείου, που ζωντάνεψε με τις φωνές και το παιχνίδι των παιδιών.

Ακολούθησε περιήγηση στο Βυζαντινό Κάστρο του Διδυμοτείχου, όπου μαζί με μέλη του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» τα παιδιά και το προσωπικό του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης ήρθαν κοντά στα μνημεία, στα ιστορικά γεγονότα, αλλά και στους θρύλους που περιστοιχίζουν το Κάστρο.

Επιπλέον, με τη συμπαράσταση της Δημοτικής Κοινότητας Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δημ. Ναλμπάντη» που βρίσκεται εντός των τειχών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη, ενημέρωση και φιλοξενία από την 1η ΜΣΕΠ, τη Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας του Διδυμοτείχου.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν όλοι ήταν οι καλύτερες και η επίσκεψη απετέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι, την Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο προσωπικό του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, για την επιλογή του Διδυμοτείχου ως προορισμού στη θερινή εκδρομή των παιδιών, για τις υπηρεσίες που προσφέρει καθημερινά σε τόσα παιδιά από την περιοχή της Θράκης, αλλά για κάτι που προσφέρουν απλόχερα το οποίο δεν μπορεί να εκτιμηθεί με τίποτα σε αξία, την ΑΓΑΠΗ στα ΠΑΙΔΙΑ!

Καλό καλοκαίρι και στο επανιδείν.


Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουνίου, 2016 15:08

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV