Το Open mall αλλάζει το κέντρο της Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 4 Δεκεμβρίου, 2018 12:02

Το Open mall αλλάζει το κέντρο της Ορεστιάδας

Πρόταση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ορεστιάδας (open mall) με συμμετοχή 113 επιχειρήσεων

Ο Δήμος Ορεστιάδας με συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Έβρου, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ορεστιάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.803.187,12 ευρώ με τον ΦΠΑ. Στην πρόταση δήλωσαν τη συμμετοχή τους 113 εμπορικές και άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, οι οποίες αποτελούν πολύ υψηλό ποσοστό επί του συνόλου των επιχειρήσεων. Στην επίτευξη της υψηλής αυτής συμμετοχής θα πρέπει να σημειωθεί ο καίριος ρόλος που έπαιξε στην προσπάθεια ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας.

Μέσω του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Ορεστιάδας, το Σχήμα επιδιώκει να προωθήσει την ιδιαίτερη ταυτότητα του εμπορικού κέντρου της Ορεστιάδας, που αποτελεί και την περιοχή παρέμβασης, μέσω παρεμβάσεων βελτίωσης της αισθητικής και της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου, κοινών αισθητικών παρεμβάσεων στις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και μέσω ψηφιακών εφαρμογών αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Άμεσος στόχος της Πράξης είναι η τόνωση του τοπικού εμπορίου και η γενικότερη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης.

Η προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως, Σκρα, Αναγεννήσεως και Εμμανουήλ Ρήγα. Η επιλεγμένη περιοχή αποτελεί το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης, ενώ η κίνηση πεζών και οχημάτων είναι αυξημένη στην περιοχή, καθώς μέσα σε αυτή αλλά και σε άμεσα γειτονικούς δρόμους, συγκεντρώνονται οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, καταστήματα τραπεζών, ταχυδρομείο και υπηρεσίες ταχυμεταφορών, υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης, νομικές – οικονομικές  – ιατρικές υπηρεσίες, κ.λπ. Στο εσωτερικό της υπάρχουν έξι πεζόδρομοι, ενώ τη διασχίζουν οι αρτηρίες οδοί Κωνσταντινουπόλεως (κατεύθυνση Βορρά-Νότου) και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κατεύθυνση Ανατολής-Δύσης).

Ο Δήμος Ορεστιάδας θα υλοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις: ανάπλαση πεζοδρόμων και νησίδας, προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων, προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού, προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων ηλιακών καθισμάτων (παγκάκια), προμήθεια χειροκίνητης ηλεκτρικής σκούπας και Ηλεκτρικού απορριμματοφόρου, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων και πλατφόρμας ‘έξυπνης πόλης’ και “βιώσιμης κινητικότητας”, που θα περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου θέσεων στάθμευσης, σύστημα ελέγχου πληρότητας κάδων, την προμήθεια σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής σήμανσης (digital signage), την εγκατάσταση infokiosk, την πλατφόρμα έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας (διαδικτυακή πύλη προβολής δεδομένων ‘έξυπνης πόλης’ προς τους πολίτες και mobile εφαρμογή.

Το Επιμελητήριο Έβρου θα υλοποιήσει ομοιόμορφες παρεμβάσεις επί των προσόψεων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων όπως χρωματισμούς και επενδύσεις όψεων, εγκατάσταση ομοιόμορφων πινακίδων/ επιγραφών, συστημάτων σκίασης, κ.λπ. θα οργανώσει εκδηλώσεις, ενέργειες προώθησης και προβολής στα social media και σε άλλα μέσα. Επίσης, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα προώθησης της εμπορικής περιοχής, ενίσχυσης της πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών.

Άμεσο όφελος αναμένεται να έχει το σύνολο των καταστημάτων της περιοχής παρέμβασης, το σύνολο των κατοίκων, των επισκεπτών, καθώς και ο Δήμος Ορεστιάδας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω των δράσεων του Δήμου διευκολύνεται η προσβασιμότητα των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή, η όχληση και η ρύπανση μειώνονται, αυξάνεται η ασφάλεια των πεζών και η καλύτερη ροή των οχημάτων, ενώ στο σύνολό τους προσδίδουν στην εικόνα σύγχρονης πόλης με υψηλή ποιότητα ζωής στην εμπορική περιοχή.

Ταυτόχρονα, η εμπορική περιοχή γίνεται περισσότερο ελκυστική μέσω των αισθητικών παρεμβάσεων και των εκδηλώσεων, ενώ οι ψηφιακές εφαρμογές προώθησης του τοπικού εμπορίου και αλληλεπίδρασης – επιβράβευσης για τους επισκέπτες και η προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε πιο άμεση επαφή με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι αξιοποιούν τα πλέον σύγχρονα μέσα προβολής και προώθησης.


Συντάκτης Νewsroom 4 Δεκεμβρίου, 2018 12:02

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV