“Το Μεγάλο μας Τσίρκο”: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Φεβρουαρίου, 2020 15:57

“Το Μεγάλο μας Τσίρκο”: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται στο Διδυμότειχο

Για τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται σε όλο τον δήμο Διδυμοτείχου για τις Απόκριες μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Στέλλα Θεοδοσίου – Ζυγογιάννη.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις φέτος δεν αφορούν μόνο την πόλη αλλά και τα χωριά του δήμου Διδυμοτείχου ενώ την πόλη ετοιμάζονται πολλές εκπλήξεις “με σκοπό την εξωστρέφεια, να βγει ο κόσμος απ’τα σπίτια, να αυτοσαρκαστεί, να γελάσει, να πειράξει ο ένας τον άλλον, ό,τι ακριβώς προσφέρει το καρναβάλι“.

Ήδη ανακοινώθηκε η καθιερωμένη καρναβαλική παρέλαση και μπορούν οι ομάδες να δηλώνουν συμμετοχή. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και θα αποτελεί και την κορύφωση των εκδηλώσεων ενώ όπως αποκάλυψε η κ. Θεοδοσίου – Ζυγογιάννη θα έχει τίτλο “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”. Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος ο τίτλος έχει έντονη αυτοσαρκαστική διάθεση: “θέλει να δώσει το στίγμα του αυτοσαρκασμού. Αν δεν κάνει κάποιος την αυτοκριτική του δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω για να διορθώσει τα λάθη του άρα λοιπόν το καρναβάλι είναι μια τέλεια ευκαιρία για να παρουσιάσει κανείς τις αδυναμίες, του να βγει μπροστά να τις δει κατάματα, να γελοιοποιήσει τον εαυτό του, να αυτοσαρκαστεί και στην συνέχεια να διορθώσει ότι θεωρεί απαραίτητο. Και αφού εμείς εκπροσωπούμε τον δήμο αυτό ακριβώς στοχεύουμε να κάνουμε: θα αυτοσαρκάσουμε τους εαυτούς μας και θα προχωρήσουμε για το επόμενο βήμα που θα είναι η μεγάλη αναγέννηση του τόπου“.

Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην καρναβαλική παρέλαση καθώς πολλοί είναι οι σύλλογοι που θέλουν να συμμετέχουν και μάλιστα και με άρματα οπότε πυρετωδώς ετοιμάζονται και σχεδιάζουν. Ενδιαφέρον για συμμετοχή έχει εκδηλωθεί και από τα σχολεία της περιοχής καθώς όπως ανέφερε η κ. Θεοδοσίου – Ζυγογιάννη έχουν επικοινωνήσει και το πιθανότερο είναι πως θα συμμετέχουν όλα. “Ο κόσμος ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα“.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των εκδηλώσεων που ετοιμάζονται είναι οι εθελοντές που σχεδιάζουν και εργάζονται για αυτή την συγκεκριμένη εκδήλωση “και πως αυτή μπορεί να γίνει γνωστή σε όλο τον Έβρο και να την επισκεφθούν από τις όμορες πόλεις“. Σκοπός της πολιτιστικής ομάδας δράσης είναι να αναβαθμιστούν όλες οι δράσεις που προϋπήρχαν και να πάνε ένα επίπεδο παραπάνω, ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος.

Το κομμάτι του εθελοντισμού όμως δεν σταματάει εκεί για τον δήμο Διδυμοτείχου καθώς πριν λίγες ημέρες ξαναξεκίνησε το γραφείο του εθελοντή στο οποίο μπορεί να εγγραφεί όποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει στην περιοχή του και σκοπός είναι η δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών.

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα χωριά, όπως μια σειρά από την γνωστή εκδήλωση του Μπέη που θα αναβιώσει σε πολλά από αυτά, θα γίνει μια προσπάθεια σε επαφή με τους συλλόγους για να συγκεντρωθούν οι πληροφορίες για την κάθε εκδήλωση και να μπορεί ο κόσμος να μάθει για την καθεμία από αυτές, πως και πότε μπορεί να παρακολουθήσει ή/και να συμμετέχει.

Τέλος η Αντιδήμαρχος ανέφερε πως οι εκδηλώσεις και οι δράσεις από πλευράς δήμου θα διαρκέσουν ως και την Καθαρά Δευτέρα και τα Κούλουμα ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Φεβρουαρίου, 2020 15:57

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV