Το «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποιεί δράσεις σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Απριλίου, 2019 09:06

Το «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποιεί δράσεις σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

Το Μαζί για το Παιδί αγκαλιάζει τα παιδιά και τις οικογένειες της ακριτικής Θράκης. Με ένα πρόγραμμα δράσεων που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθούν έως το Σεπτέμβριο του 2019, στοχεύει στην ενίσχυση υποδομών υγείας και εκπαίδευσης αλλά και στην εκπαίδευση του τοπικού πληθυσμού στους συγκεκριμένους τομείς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους.

Δωρεά εξοπλισμού για νεογνά

Οι δράσεις του «Μαζί για το Παιδί» έχουν ολιστικό χαρακτήρα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά και τις οικογένειες της ακριτικής περιοχής της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, θα δωριθεί ένα αναίμακτο χολεριθρινόμετρο για βρέφη. Μια προσφορά ζωής και ιδιαίτερης σημασίας.

Πρόγραμμα Δράσεων στον Δήμο Διδυμοτείχου την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019:

11:00-13:00: Διανομή Always στο Κέντρο Κοινότητας σε νεαρά κορίτσια, δικαιούχους των κοινωνικών παροχών (ΚΕΑ), Δ/νση: περιφερειακός Χατζηιωάννου

15:30-18:30: Σεμινάριο (επιμόρφωσης ειδικού ενδιαφέροντος σε επαγγελματίες υγείας), κάρδιο αναπνευστικής ανάνηψης (CPR) στο Γενικό Νοσοκομείο Διδ/χουΚωνσταντινουπόλεως 1.

Εισηγητές

Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος και Διευθυντής Μονάδος Εντατικής Θεραπείας Ευρωκλινικής Παίδων Αθηνών Κωνσταντίνος Τζιούβας: Παιδίατρος Εντατικολόγος, επιμελητής Β ΜΕΘ Παίδων ΓΝΠΑ “Π. & Α. Κυριακού .

16:00-17:30: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε γονείς με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός – cyber bulling», στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (πάροδος 25ης Μάϊου)

18:30 – 20:00: Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα «Διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων στο σχολικό περιβάλλον», στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (πάροδος 25ης Μάϊου)

Εισηγητές

Ταγκούλη Ευδοκία, παιδοψυχίατρος επιμ. Α΄ MScPhd Ιατρικής Σχολής Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ

Ντρε Βασιλική Παιδιατρική & Ψυχιατρική νοσηλεύτρια- επισκέπτρια υγείας MScPhdΙατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Δωρεά Εξοπλισμού σε εκπαιδευτικές μονάδες

Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2019 με την κάλυψη πάγιων εκπαιδευτικών αναγκών σε 30 εκπαιδευτικές μονάδες των δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Μεταξύ άλλων η Ένωση θα ενισχύσει παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία δημοτικά και γυμνάσια καθώς και δημοτικές βιβλιοθήκες και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας διαδραστικούς πίνακες, τεχνολογικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, βιβλία, παιχνίδια και έπιπλα, ενώ θα βοηθήσει και στη διαμόρφωση της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου στη Βύσσα Ορεστιάδας.

Δράσεις και σεμινάρια στην Ορεστιάδα

Το Μαζί για το Παιδί επισκέπτεται την Ορεστιάδα στις 18 Απριλίου για να διανείμει προϊόντα γυναικείας υγιεινής στις ωφελούμενες του Δήμου ηλικίας από 12-18 ετών στο πλαίσιο της εκστρατείας #MinEisaiApousa της Always “με στόχο να διασφαλίσουμε πως κανένα κορίτσι δεν θα χάσει το σχολείο λόγω της έλλειψης γυναικείων προϊόντων υγιεινής, όπου κι αν βρίσκεται”.

Η διανομή των προϊόντων θα γίνει στο Κέντρο κοινότητας παράρτημα Ρομά 40 Εκκλησιών 75 απέναντι από το 2 Γυμνάσιο στις 18-4-2019 ΩΡΕΣ: 12:00-15:00μμ.

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για παιδιά και γονείς την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στην Ορεστιάδα, στο Δημαρχείο (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου), οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου 9-11.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ
16:00 – 17:30 | «Διαχείριση άγχους και εξετάσεων»
18:30 – 20:00 | «Διαταραχές Φάσματος του Αυτισμού»
Εισηγήτριες:
Ευδοκία Ταγκούλη, Παιδοψυχίατρος Επιμ. Α΄, MSc, Phd© Ιατρικής Σχολής Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ*
Βασιλική Ντρε, Παιδιατρική & Ψυχιατρική Νοσηλεύτρια –Επισκέπτρια Υγείας, MSc, Phd Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ*
Επιστημονικοί Συνεργάτες της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
*Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής –ΕΚΠΑ στο Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Ελεύθερη είσοδος

Συμπαραστάτες στο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στην Θράκη, που συντέλεσαν σημαντικά για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα είναι οι:

-Trafigura, Dynagas, Chartworld, Ocean Gold και Trafigura Foundation

– Εργαζόμενοι της εταιρείας Teleperformance συγκεντρώνοντας χρήματα για τη διαμόρφωση της βιβλιοθήκης στο Καραθεοδώρειο Δημοτικό Ορεστιάδας

Aegean Airlines η οποία διαθέτει την δωρεάν μετακίνηση της επιστημονικής ομάδας.

Lease Plan για την παραχώρηση οχήματος για την μεταφορά αγαθών.

Always για την προσφορά ειδών γυναικείας προσωπικής υγιεινής

-Δήμος Διδυμότειχου που έχει αναλάβει την φιλοξενία των εκπροσώπων της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Απριλίου, 2019 09:06

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV