Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου!

Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 29, 2017 14:19

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου!

“Ο Έναστρος Ουρανός στο Διδυμότειχο”: Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου από τις 16:30 μέχρι τις 20:00 το Πλανητάριο ταξιδεύει μέχρι το Διδυμότειχο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου! Tο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο φέρνει τον έναστρο ουρανό στην πόλη του Διδυμοτείχου με προβολές των ταινιών θόλου “Από τη Γη στο Σύμπαν” και “Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina”.

Η δράση πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία της κυρίας Δεληγιαννίδου Μανταλένας, εκπαιδευτικού της ΣΤ’ τάξης 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου.

To Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε έναν σταθερό συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2, προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία — Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν

Η παρακολούθηση των ντοκιμαντέρ στο φορητό ψηφιακό πλανητάριο κάνει τους μαθητές να αισθανθούν σαν να είναι μέρος της εξερεύνησης του διαστήματος, ενώ υπάρχει άμεση επικοινωνία με το κοινό καθώς μετά τις παραστάσεις και παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, προσφέροντας άμεση επικοινωνία με το κοινό και κάνοντας τους μαθητές/θεατές να αισθανθούν σαν να είναι μέρος της διαστημικής εξερεύνησης.

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

“Από τη Γη στο Σύμπαν”

(Διάρκεια 32 λεπτά – Προτείνεται για Ηλικίες 8+)

Η παράσταση είναι  ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί κυρίως πραγματικές εικόνες, από  τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου. Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό  και αφηγηματικό. Δεν είναι τυχαίο που συμμετείχε σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ ταινιών θόλου, προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες

“Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina”

(Διάρκεια 32 λεπτά – Προτείνεται για Ηλικίες 5+)

Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους… ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

 


Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 29, 2017 14:19
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter