Το ελαιόλαδο Μάκρης έγινε ΠΟΠ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 16, 2018 15:45

Το ελαιόλαδο Μάκρης έγινε ΠΟΠ

Ένταξη του ελαιόλαδου Μάκρης στον κατάλογο των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με μια πολύ σημαντική διάκριση για τον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκινά το 2018. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα της ελιάς και του ελαιόλαδου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και εντάσσεται στον κατάλογο των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά «Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και στον συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών Μάκρης, για τον άρτιο φάκελο που υπέβαλαν, και βεβαίως στους παραγωγούς, για το πολύ σημαντικό αυτό επίτευγμα που δίνει προστιθέμενη αξία στο εξαιρετικό λάδι που παράγει η περιοχή μας. Τώρα πλέον απομένει και η τυπική έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ε.Ε. για να προστεθεί και το ελαιόλαδό μας στον ευρωπαϊκό κατάλογο ΠΟΠ με την ονομασία που θα χρησιμοποιείται διεθνώς: “ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΚΡΗΣ”».


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 16, 2018 15:45

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter