Το Σουφλί στον παγκόσμιο χάρτη – Έρχονται επιστήμονες από όλο τον κόσμο για το 10ο Διεθνές Συνέδριο Σηροτροφίας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Μαρτίου, 2023 15:41

Το Σουφλί στον παγκόσμιο χάρτη – Έρχονται επιστήμονες από όλο τον κόσμο για το 10ο Διεθνές Συνέδριο Σηροτροφίας

Από 24 έως και 27 Απριλίου 2023 στο Σουφλί στρέφεται το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας με τη Σηροτροφία ως αντικείμενο έρευνας. Η ΒACSA (Black Caspian Seas and Central Asia Silk Association) επέλεξε το Σουφλί για να διεξαχθεί φέτος η 10η επετειακή διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Σηροτροφίας που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, πάντα σε κάποια πρωτεύουσα χώρας, φέτος δε για πρώτη φορά σε μία μικρή πόλη, μα με μεγάλη ιστορία στο χώρο του Μεταξιού.

Για το 10ο Διεθνές Συνέδριο Σηροτροφίας υπέβαλε φάκελο συμμετοχής ο Σύλλογος Φίλων Μετάξης «Η ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ» και έτσι εκτιμήθηκε η πληρότητα των απαραίτητων προδιαγραφών για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, παράλληλα με την ξεχωριστή ιστορία του Σουφλίου στον τομέα της σηροτροφίας που αποτέλεσε το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα από τους άλλους διεκδικητές.


Είναι αξιοσημείωτο πως οι επιστήμονες που θα λάβουν μέρος από διάφορες χώρες του κόσμου θα διαμείνουν σε μονάδες φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή, από το Τυχερό έως και το Διδυμότειχο, η συμμετοχή τους στο Συνέδριο είναι αυτοχρηματοδοτούμενη (καλύπτουν δηλαδή μόνοι τους τα έξοδα διαμονής και διατροφής), ενώ η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Δήμος Σουφλίου θα συμβάλουν οικονομικά μόνο στα επί μέρους της διοργάνωσης. Δεδομένα που προσφέρουν σημαντικά στην τοπική οικονομία και δημιουργούν συνθήκες Συνεδριακού Τουρισμού, κάτι που ομολογουμένως λείπει από την περιοχή. Παράλληλα, θα διοργανωθούν δράσεις γνωριμίας με τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό του Έβρου και ειδικότερα του Δήμου Σουφλίου, στο πρόγραμμα που θα καταρτιστεί με τη βοήθεια τοπικών Συλλόγων στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου με επίσημη γλώσσα επικοινωνίας τα Αγγλικά, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα άμεσης μετάφρασης στα Ελληνικά. Στον οργανωτικό τομέα αλλά και για την απόκτηση εμπειριών και εφοδίων για τις σπουδές τους, θα συμμετέχουν και οι καταρτιζόμενοι του θεματικού ΔΙΕΚ Σουφλίου που λειτουργεί από φέτος.

Ο Πρόεδρος της “Χρυσαλλίδας” Γιώργος Τσιακίρης, πλαισιωμένος από τους υποστηρικτές του Συνεδρίου, αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Δελησταμάτη εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ και του δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, εξήγησαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης (14.03) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τις λεπτομέρειες και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό Συνέδριο.

Παρακολουθήστε αποκλειστικά από το Ράδιο Έβρος τη Συνέντευξη Τύπου:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Μαρτίου, 2023 15:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV