Την Τετάρτη οι υπογραφές για τη «Σιδηροδρομική Εγνατία»

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Σεπτέμβριος 3, 2017 14:53

Την Τετάρτη οι υπογραφές για τη «Σιδηροδρομική Εγνατία»

Την ερχόμενη Τετάρτη στην Καβάλα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας Αλέξης Τσίπρας και Μπόικο Μπορίσοφ θα υπογράψουν τη συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών για την επιτάχυνση της κατασκευής της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» πρόκειται για την ενιαία ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική σύνδεση τριών λιμανιών της Βουλγαρίας -της Βάρνας, του Μπουργκάς και του λιμένα του Δούναβη- και των τριών λιμανιών της Βορείου Ελλάδας με τα αντίστοιχα εμπορευματικά κέντρα, δηλαδή της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης, πρόκειται για νέα χάραξη μεταξύ Θεσσαλονίκης – Καβάλας. «Το λιμάνι της Καβάλας όλα αυτά τα χρόνια αλλά και της Θεσσαλονίκης, δεν συνδέονται με σιδηρόδρομο. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, δε συνδέεται ούτε με την Εγνατία. Φτιάξαμε έναν υπέροχο δρόμο, την Εγνατία Οδό και δεν συνδέεται καν με το λιμάνι της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης».

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε επίσης ότι με το νομοσχέδιο για τις μεταφορές που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα μπουν κανόνες στο θέμα των ταξί και στη λειτουργία ιντερνετικών πλατφόρμων, όπως η Uber.

«Εμείς», είπε, «δεν θέλουμε ν’ απαγορεύσουμε τις διαδικτυακές πλατφόρμες σε σχέση με τη λειτουργία του ταξί. Πάμε να βάλουμε κανόνες που δεν θα επιτρέπουν άλλου είδους κανόνες για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές και άλλου είδους κανόνες για δραστηριότητες που είναι οι αστικές μεταφορές μέσω του διαδικτύου ή μέσω ενός τηλεφωνικού κέντρου».

Πηγή: ΑΜΠΕ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Σεπτέμβριος 3, 2017 14:53

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter