Την Κυριακή η πεζοπορία στο Δρυμό Πενταλόφου  – Μπάρας προς υποστήριξη χρονίως πασχόντων και φροντιστών

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Νοεμβρίου, 2023 12:45

Την Κυριακή η πεζοπορία στο Δρυμό Πενταλόφου  – Μπάρας προς υποστήριξη χρονίως πασχόντων και φροντιστών

H δράση της ήπιας πεζοπορίας στο Δρυμό Πενταλόφου  – Μπάρας στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων (Καρκινοπαθείς  κτλ.) αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 26/11

Στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων (Καρκινοπαθείς  κτλ.) και των Φροντιστών τους, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ & η Higher Than Everest σας  προσκαλούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στον 4ο κύκλο του προγράμματος , στην  Περιφερειακή Ενότητα Ν. Έβρου, Δήμου Ορεστιάδας, σε ήπια πεζοπορία στο Δρυμό Πενταλόφου  – Μπάρας.

Αφορά όλους τους συμπολίτες της ευρύτερης  περιοχής, που έχουν βιώσει είτε προσωπικά είτε ως φροντιστές, αλλά ακόμη και ως συμπαραστάτες σε οικογενειακό ή φιλικό βιωματικό επίπεδο την εμπειρία κάποιας χρόνιας νόσου. Σκοπός της  ήπιας & προσαρμόσιμης πεζοπορίας  είναι να αναδείξει όχι μόνο την άσκηση, αλλά ένα γενικότερο μοντέλο ευζωίας ως μέσο πρόληψης και θεραπείας.


Η επαφή με την φύση αποτελεί πλέον διευρυμένο ιατρικό ¨εργαλείο¨ σωματικής και ψυχολογικής ανάτασης καθώς & συνεχούς υποστήριξης  του ευ ζην, με εφαρμοσμένη στόχευση στην ιδιαίτερη ομάδα των ανθρώπων που βιώνουν μια στρεσογόνα κατάσταση  λόγω της νόσησης τους  από οποιαδήποτε μορφή  καρκίνου η άλλης χρόνιας πάθησης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να περπατήσουν και να  αναζωογονηθούν, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη του Β. Έβρου, πλούσιο σε βιοποικιλότητα και  μοναδική γεωπολιτική σημασία. Τα φθινοπωρινά χρώματα του δάσους δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στο τοπίο, ενώ η φιλοξενία των κάτοικων  της περιοχης είναι ανεπανάληπτη.

Η παρουσία της Ματίνας Αλιμούδη, με την επιστημονικά καταρτισμένη γνώση ως προς την προσαρμοσμένη  σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς, της Κικής Τσακαλδήμη με την τεράστια εμπειρία στα βουνά και την μοναδική αλληλεπίδραση της με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους, καθώς και μελών του Περιπατητικού & Φυσιολατρικού Ομίλου Πενταλόφου Ν. Έβρου «Δρυμός», δημιουργούν τις προϋποθέσεις μόνο για μια ασφαλή και συναρπαστική δραση που μετουσιώνεται σε μοναδική εμπειρία ζωής για τους αμύητους.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν στο καταφύγιο του  Δρυμού στη θέση Μπάρα και να γευτούν παραδοσιακό τραχανά μαγειρεμένο από τις γυναίκες του συλλόγου του Πενταλόφου.

Η πεζοπορία είναι κατάλληλη για αρχάριους και πλήρως προσαρμόσιμη στην αναμενόμενα ετερόκλητη δυναμική της ομάδας, ώστε να είναι ευχάριστη και εφικτή για κάθε ξεχωριστό άτομο.

Η συμμετοχή και η μεταφορά είναι ΔΩΡΕΑΝ

Σημείο συνάντησης ΚΤΕΛ Ορεστιάδας- Ώρα: 10:30 πμ

Απαιτείται  δήλωση συμμετοχής, είτε αποστέλλοντας email στο: [email protected] ή τηλεφωνώντας στο  6974632222.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Νοεμβρίου, 2023 12:45
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV