Την ανάγκη για ανέγερση ειδικού σχολείου επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 3, 2018 09:40

Την ανάγκη για ανέγερση ειδικού σχολείου επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας επισημαίνει για άλλη μία φορά την ανάγκη ανέγερσης ενός σύγχρονου ειδικού σχολείου:

Η Ορεστιάδα χρειάζεται ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα (3 Δεκέμβρη ) που είναι αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας με αναπηρία , η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την αναγκαιότητα ανέγερσης στην πόλη μας ενός σύγχρονου ειδικού σχολείου, που θα φιλοξενεί τα παιδιά με τα ιδιαίτερα προβλήματα. Ενός σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες αυτών των παιδιών , θα τα βοηθάει να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους , να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και κυρίως να επιδιώκει την αλληλοαποδοχή, την αρμονική συμβίωσή τους με το κοινωνικό σύνολο, την ισότιμη κοινωνική τους εξέλιξη και φυσικά μακριά από χαρακτηριστικά «γκέτου».

Οι υποσχέσεις, Κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών, διαχρονικά αποδείχτηκαν «λόγια του αέρα». Σήμερα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Ορεστιάδας στεγάζονται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Θουρίου και οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπ/σης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) συστεγάζονται με το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας .

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους ανθρώπους με αναπηρία, τους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που κινούνται στη λογική «κόστους – οφέλους» και θεωρούν μη επιλέξιμες τις δαπάνες για τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία. Να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να κάνουν δική τους υπόθεση την ανέγερση ειδικού σχολείου στην Ορεστιάδα. Το χρωστάνε στα παιδιά της περιοχής μας με τις ιδιαίτερες ανάγκες.

Αυτόν τον αγώνα οφείλει να στηρίξει και η δημοτική αρχή με όλες τις δυνάμεις της.


Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 3, 2018 09:40

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter