Τι συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου; Ρ. Χατζηγιάννογλου, Χ. Τοκαμάνης, Π. Πατσουρίδης στο Ράδιο Έβρος

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 11 Ιουλίου, 2022 13:40

Τι συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου; Ρ. Χατζηγιάννογλου, Χ. Τοκαμάνης, Π. Πατσουρίδης στο Ράδιο Έβρος

“Εγγράμματοι κι αγράμματοι”, αισχρές βωμολοχίες, εντάσεις, αντιπαραθέσεις, τραμπουκισμοί, σεβασμοί και ασέβειες, αλλά και μηνύσεις προ των πυλών στο Δήμο Διδυμοτείχου. Εν μέσω αυτών και άλλων ευτράπελων, επί της διαδικασίας ή μη, μετά από σειρά αναβολών λόγω έλλειψης απαρτίας, έπειτα κι από μία ακόμη ακύρωση Ειδικής Συνεδρίασης εξ αιτίας απουσιών, χθες Κυριακή 10/7 το μεσημέρι – εν τέλει – με τη συμπλήρωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας κατάφερε και συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου.

Η Εκπομπή “Εβροσκόπιο” εστίασε σήμερα στη δυσλειτουργική κατάσταση που επικρατεί στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δήμου Διδυμοτείχου, γεγονός που, κατά πολλούς, χρήζει προφανώς εξηγήσεων και απαντήσεων. Γι’ αυτό κλήθηκαν οι επικεφαλής των γεγονότων και, κατά χρονική σειρά, έτσι όπως πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις τους στο Ράδιο Έβρος μπορείτε να ακούστε τις απαντήσεις που ακολουθούν από τους: Χρήστο Τοκαμάνη, Παρασκευά Πατσουρίδη και Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Χρήστος Τοκαμάνης: Κάνουν ζημιά στην πόλη, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε – Δελεάζουν με θέσεις και υψηλούς μισθούς για να “κλέψουν” συμβούλους από την αντιπολίτευση

Επιγραμματικά, ο κ. Τοκαμάνης κατήγγειλε τη δημοτική αρχή και τον ίδιο το δήμαρχο για πλιάτσικο προς τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του με δελεαστικές μεταθέσεις και υψηλές χρηματικές αμοιβές, όπως και για φίμωση της φωνής της αντιπολίτευσης κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Σχετικά με την επίμαχη βωμολοχία που ακούστηκε, σημείωσε πως “βρώμικες λέξεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν βρώμικοι άνθρωποι”… Ζήτησε όμως συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν, υποστηρίζοντας πως ήταν μία “ιδιωτική συνομιλία” που ακούστηκε χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν ανοιχτό το μικρόφωνο και χωρίς να απευθύνεται ο χαρακτηρισμός σε κανέναν συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο.

_______

Παρασκευάς Πατσουρίδης: Για προσωπικούς λόγους απουσίαζα, δεν υπάρχει συμφωνία με τον κ. Τοκαμάνη

Για «φίμωση» και συνεχείς διακοπές έκανε λόγο και ο κ. Πατσουρίδης, επισήμανε όμως πως πρέπει να μπει ένα τέλος στις αντιπαραθέσεις και να αρχίσει επιτέλους το συμβούλιο να λειτουργεί “πιο σοβαρά”. Σχετικά με την αποχή του από τις τελευταίες συνεδριάσεις επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, υποστηρίζοντας πως δεν αποτελεί πολιτική στάση η απουσία.

_______

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: Είναι κατάντια να μην έρχονται στις συνεδριάσεις, γι’ αυτό τους εξέλεξαν οι πολίτες – Προσβλητικότατος και ανίκανος ο κ. Τοκαμάνης

Αντίθετα ο κ. Χατζηγιάννογλου επέρριψε ευθύνες στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για προσυμφωνημένες αποφάσεις τους περί αποχής, προκειμένου να δυσκολέψουν το έργο της δημοτικής αρχής, κάτι όμως που ουσιαστικά έχει αντίκτυπο στους ίδιους τους δημότες, όπως είπε. “Δεν παλεύουμε μόνο με τα προβλήματα του δήμου, παλεύουμε και με τους ανθρώπους του Δήμου. Θεωρώ κατάντια να μην παρευρίσκονται σε προσκλήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην προχωρούν τα θέματα, είτε τα ψηφίζουν είτε όχι”, τόνισε. Επίσης, έγινε αναφορά και σε άλλα θέματα που προέκυψαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με καταγγελίες περί “αργυρόληπτων”, εξαγορασμένων δημοσιογράφων αλλά και σε θέματα της καθημερινότητας των δημοτών. Ειδικότερα – μεταξύ άλλων – στην απόφαση της ΔΕΥΑΔ για διακοπή υδροδότησης στους χρόνιους οφειλέτες, για την οποία σημείωσε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, πως υπάρχουν δημότες που οφείλουν ποσά από εποχής Τοκαμάνη, συσσωρευμένα χρέη δηλαδή πάνω από 10 χρόνια και “δεν τα έλεγχε ποτέ κανένας για ψηφοθηρικούς λόγους”.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 11 Ιουλίου, 2022 13:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV