Τη δέσμευση Χαρίτση ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στην ΕΒΖ έλαβαν εκπρόσωποί τους

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιούνιος 29, 2018 14:03

Τη δέσμευση Χαρίτση ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στην ΕΒΖ έλαβαν εκπρόσωποί τους

Τη δέσμευση ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των 212 εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, έλαβε αντιπροσωπεία τους, που συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και άλλα στελέχη του υπουργείου. Αυτό τόνισε, μιλώντας, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση από πλευράς του υπουργείου, ενημέρωσαν τους εργαζομένους της ΕΒΖ ότι βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για τη βιομηχανία – που σήμερα είναι ακέφαλη – λέγοντάς τους δε “έχουμε κάποιους κατά νου και το θέμα θα κλείσει άμεσα”.

Περαιτέρω, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρκάκη, οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση στην Αθήνα, από πλευράς του υπουργείου, επανέλαβαν στους εργαζομένους της ΕΒΖ ότι είναι μονόδρομος η είδοσος στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο της βιομηχανίας και τους ενημέρωσαν ότι η μόνη κατατεθειμένη επίσημη πρόταση είναι αυτή της Innovation Brain του Luckas Fecker. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βαρκάκης, τους ενημέρωσαν ότι αύριο προγραμματίστηκε συνάντηση με εκπρόσωπο ενός άλλου υποψήφιου επενδυτή, βρετανοαμερικανικών συμφερόντων, από τον οποίο και θα ζητηθεί να καταθέσει άμεσα επίσημα πρόταση, εφόσον ακόμη υπάρχει ενδιαφέρον για την ΕΒΖ.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρκάκης, έκανε επίσης γνωστό, ότι τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης επανέλαβαν την πρόθεση της κυβέρνησης για συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ, αλλά και της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα.

Μέσα στην εβδομάδα είχε προηγηθεί η παραίτηση, “για λόγους υγείας και φόρτου εργασίας” , όπως τόνισε ο ίδιος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), του Παναγιώτη Καραχάλιου. Ο κ. Καραχάλιος, παραμένει ως υπάλληλος στη βιομηχανία. Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου στην ΕΒΖ ο πρώην πρόεδρος του Χ.Α, καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης οπότε η ΕΒΖ μένει προς το παρόν ακέφαλη.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιούνιος 29, 2018 14:03

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

SiankouriBanner2

Εγγραφείτε στο Newsletter