Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στην ΔΕΥΑ Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Δεκεμβρίου, 2023 11:10
Swiss Approval

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στην ΔΕΥΑ Ορεστιάδας

Σε τετράωρη στάση εργασίας της ΠΟΕ ΔΕΥΑ συμμετέχει σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και από ώρα 11:00 μέχρι 15:00 η ΔΕΥΑ Ορεστιάδας:

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας συμμετάσχει στην τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ ΔΕΥΑ για σήμερα Τετάρτη 20/12/2023 και από ώρα 11:00 μέχρι 15:00 μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να φέρει στην Βουλή το Νομοσχέδιο που αλλάζει οριστικά προς όφελος των ιδιωτών τον χαρακτήρα της διαχείρισης των νερών στην χώρα μας.

Παρά τη διαφωνία της ΕΔΕΥΑ και της ομοσπονδία μας  ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, η οποία  εκφράστηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Σκυλακάκης επιμένει, με πρόσχημα κυρίως τα χρέη των ΔΕΥΑ, να προχωρήσει σε κλείσιμο των ΔΕΥΑ και στη δημιουργία μεγάλων ακαθόριστων σχημάτων, χωρίς να δεσμεύεται για τον χαρακτήρα αυτών των επιχειρήσεων, τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο νέο σχήμα.

Swiss Approval

Εμείς του υπενθυμίσαμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων τον περασμένο Μάρτιο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΡΑΑΕΥ και την δέσμευση της Κυβέρνησης τότε, ότι δεν πρόκειται να γίνει η ιδιωτικοποίηση των νερών, γιατί βάσει και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τα νερά δεν πωλούνται.

Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσει, η Κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει με fast track διαδικασίες τον νόμο πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση, ούτε καν με την ΕΔΕΥΑ και τους Δήμους που κατά κύριο λόγο αφορά το νομοσχέδιο, διότι απώτερος στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι αντιδράσεις τόσο της Ομοσπονδίας μας όσο και της ΕΔΕΥΑ και Δημάρχων στην ΚΕΔΕ υπήρξαν, όπως όλοι γνωρίζουμε, πολύ έντονες και έγινε αντιληπτή η διαφωνία με το συγκεκριμένο σχέδιο. Τίποτα όμως δεν τελείωσε.

Η Κυβέρνηση εάν ήθελε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις από τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, θα τις βοηθούσε όπως υποσχέθηκε, πληρώνοντας μέρος του δυσβάστακτου κόστους ενέργειας που κόντεψε να τις χρεοκοπήσει. Ο στόχος όμως δεν είναι αυτός, αλλά η συκοφάντηση των ΔΕΥΑ για να γίνει το έργο της ποιο εύκολο.

Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε μαζί μας την ΕΔΕΥΑ, η οποία στο σύνολό της στην γενική συνέλευση, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, απέρριψε τις όποιες σκέψεις και προθέσεις τις Κυβέρνησης να καταργήσει ή να συγχωνεύσει τις υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τους αυτοδιοικητικούς, τονίζουμε ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των νερών μας βρίσκει αντίθετους και θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας να μην περάσει.

Συμβουλεύουμε την κυβέρνηση να μην φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή, διότι αυτό θα αποτελέσει αιτία ευρύτατων πανελλαδικών κινητοποιήσεων από το σύνολο των εργαζομένων αλλά και από το σύνολο των Δημάρχων, των Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων και αυτοδιοικητικών της χώρας μας, όπως εκφράστηκαν με σαφήνεια και στην γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ.

Όχι Στο Νομοσχέδιο

Όχι Στην Δημιουργία Μεγάλων Ακαθόριστων Σχημάτων

Όχι Στην Ιδιωτικοποίηση του Πολυτιμότερου Αγαθού του Ανθρώπου 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Δεκεμβρίου, 2023 11:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV