Γ. Στασινός από Ορεστιάδα: “Το ΤΕΕ κάνει σημαντικά έργα για την κοινωνία, τους Μηχανικούς και πάνω από όλα τους πολίτες”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Μαρτίου, 2024 13:15

Γ. Στασινός από Ορεστιάδα: “Το ΤΕΕ κάνει σημαντικά έργα για την κοινωνία, τους Μηχανικούς και πάνω από όλα τους πολίτες”

Στα έργα που τοποθετούν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε θέση πρωταγωνιστή στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, σε δηλώσεις του από την Ορεστιάδα, στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ.

Μιλώντας για το σημαντικό ορόσημο του ΤΕΕ, ο Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι «αυτά τα 100 χρόνια μας βρίσκουν σε μία περίοδο που κάνουμε σημαντικά έργα για την κοινωνία, για την Πολιτεία, για τους Μηχανικούς και πάνω από όλα για τους πολίτες. Αυτά τα έργα είναι, ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, ένα μεγάλο πρόγραμμα για Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλη τη χώρα».

Μάλιστα, όπως σχολίασε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, συνοδευόμενος από το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Νίκο Σπυριδωνάκο, «ουσιαστικά είμαστε ο φορέας – πρωταγωνιστής στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και νομίζω τα επόμενα 5 χρόνια το ΤΕΕ θα καταφέρει να αλλάξει το πώς σκέφτονται και οι Μηχανικοί και εν τέλει πώς εξυπηρετούνται και οι πολίτες της χώρας».


«Το ΤΕΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας με προσφορά στον τόπο, στους πολίτες και πάνω από όλα στην κοινωνία. 100 χρόνια προσφοράς στην ανάπτυξη της χώρας, με τα άσχημα και τα καλά, αλλά στο τέλος – νομίζω- με ένα θετικό πρόσημο» επισήμανε ακόμα.

Ειδικά για την Ορεστιάδα, ο Γιώργος Στασινός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του ΤΕΕ «θα ξεκινήσει άμεσα, το επόμενο διάστημα, η ψηφιοποίηση των αρχείων της Πολεοδομίας, παράλληλα εξελίσσεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που είναι σημαντικό και σε συνεννόηση με το ΤΕΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα δοθεί ένα όραμα για την ανάπτυξη της πόλης της Ορεστιάδας». «Ο Δήμαρχος είναι εξαιρετικός, είναι και συνάδελφος Μηχανικός, γνωρίζει τα θέματα και αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη της πόλης» πρόσθεσε ο κ. Στασινός.

Σημειώνεται ότι, το «ταξίδι» του TEE Roadshow στη Θράκη ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από την Ξάνθη και την Κομοτηνή και συνεχίζει με δύο σταθμούς στον ακριτικό νομό Έβρου, στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη. Η παρουσία του TEE Roadshow σε δύο πόλεις στον ακριτικό Έβρο, είναι έντονα συμβολική, καθώς σχεδόν σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια η περιοδεία σταματά συνήθως σε μία πόλη, την πρωτεύουσα κάθε νομού.

Το ΤΕΕ Roadshow είναι μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ταξιδεύει επί τρίμηνο περίπου σε όλη τη χώρα, όπου μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, η καμπάνια για τα 100 χρόνια ΤΕΕ «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου. Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή. 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Μαρτίου, 2024 13:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV