Τα έργα που αλλάζουν ριζικά την πόλη της Ορεστιάδας

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 22 Ιουλίου, 2019 14:04

Τα έργα που αλλάζουν ριζικά την πόλη της Ορεστιάδας

Αλλαγές με θετικό αντίκτυπο στην όψη της πόλης και στην ζωή των δημοτών της Ορεστιάδας φέρνουν διάφορα έργα, με κάποια από αυτά να αναμένονται άμεσα και κάποια να έχουν μπει ήδη σε τροχιά υλοποίησης σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχo Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Περιστεράκη.

Ένα από τα έργα που ήδη οι δημότες βλέπουν να υλοποιούνται είναι η ανακατασκευή της νησίδας στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ορεστιάδας, οι εργασίες βρίσκονται ότι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αναμένεται με τις αλλαγές να γίνει πιο εύχρηστη προς τους πολίτες. Η νέα νησίδα θα προσφέρει τριπλάσιες θέσεις πάρκινγκ με στόχο την διευκόλυνση στο κέντρο και υπολογίζεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Μιλώντας στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Γιάννης Περιστεράκης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στον δήμο Ορεστιάδας, αναφέρθηκε και στην κατασκευή-δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου στην οδό Ζαρίφη που τον χαρακτήρισε απαραίτητο καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ο οδικός άξονας της οδού Ζαρίφη είναι ο πιο προβληματικός της περιοχής από άποψης κυκλοφορίας των οχημάτων. Σημείωσε μάλιστα πως αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τόσο τα αυτοκίνητα όσο και τα δίκυκλα οχήματα όπως τα μηχανάκια και τα ποδήλατα που διέρχονται από εκεί καθώς αναμένεται να μειώσει τις τομές των τροχιών των οχημάτων από επτά σε μία. Οι εργασίες παρεμβάσεων για τον κόμβο αναμένεται να ξεκινήσουν μόλις τελειώσει η ανακατασκευή της νησίδας, περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και αναμένεται να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε ο κ. Περιστεράκης. (Αναλυτικά για τα δύο αυτά έργα και τι ακριβώς αλλάζει δείτε εδώ).

Επιπρόσθετα ένα από τα έργα που έχει ήδη ξεκινήσει είναι η ανάπλαση του αύλειου χώρου του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου μέσω του προγράμματος «Εμαυτιών». Το πρόγραμμα θα φέρει πολλές αλλαγές σε αυτό τον ενιαίο αύλειο χώρο και θα έχει κόστος 140.000 ευρώ. Οι εργασίες αναμένεται να βρίσκονται σε διάρκεια και κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020 αλλά με την ολοκλήρωσή τους τα όργανα γυμναστικής αλλά και οι αθλητικοί χώροι που θα υπάρχουν θα είναι διαθέσιμοι προς όλους τους πολίτες, όχι μόνο προς τους μαθητές, κάτι που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής που φιλοξενείται το σχολικό συγκρότημα.

Νεότερες εξελίξεις υπάρχουν όμως και για το OPEN MALL, το οποίο είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα δώσει νέα όψη στην εμπορική περιοχή της Ορεστιάδας και το κόστος του θα φτάσει το 1.800.000 (ένα εκατομμύριο οχτακόσιες χιλιάδες ευρώ). Οι αλλαγές θα γίνουν από την οδό Κωνσταντινουπόλεως μέχρι και την οδό Αναγεννήσεως (πιάτσα ταξί) και θα περιέχει ανακατασκευή πεζοδρομίων και νησίδας ύψους 812.000 ευρώ ( οχτακοσίων δώδεκα χιλιάδων ευρώ). Ακόμη οι δράσεις του ανοιχτού κέντρου εμπορίου αφορούν ευρύτερα τον τον εξωραϊσμό του εμπορικού κέντρου και φυσικά οι καταστηματάρχες που θα ενταχθούν στη δράση του OPEN MALL θα επιδοτηθούν με σκοπό την διαμόρφωση στην πρόσοψη των επιχειρήσεων τους. Όλες οι παρεμβάσεις του Open Mall θα ολοκληρωθούν το 2023, που δίνεται ως χρόνος ολοκλήρωσης της πράξης. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης, όπως είπε ο κ. Περιστεράκης, πρόκειται να αναγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα το έργο που αφορά τις αναπλάσεις πεζοδρομίων και νησίδας ώστε να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του.

Τέλος στην πόλη της Ορεστιάδας αναμένονται ενεργειακές αναβαθμίσεις σε δημόσια κτήρια κόστους 8.000.000 ( οχτώ εκατομμύρια ευρώ). Πιο συγκεκριμένα τα πεντέμιση εκατομμύρια αφορούν το σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται το Κλειστό Κολυμβητήριο, το Παλαιό Κλειστό Γυμναστήριο, το 2ο Γυμνάσιο, το 8ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο. Επίσης περίπου 2.5000.000 ( δυόμιση εκατομμύρια ευρώ) θα δοθούν στο καινούριο κλειστό «Νίκος Σαμαράς» η οποία είναι πολύ σημαντική εξέλιξη που θα αφορά την λειτουργία και την συντήρηση συνολικά στο κτίριο.

Κλείνοντας ο κ. Περιστεράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μία κίνηση που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να περιοριστεί η αφισοκόλληση στην πόλη και αφορά στην τοποθέτηση δύο πινάκων ανακοινώσεων που θα μπορούν να κάνουν χρήση οι πολίτες. Πιο συγκεκριμένα ο ένας πίνακας τοποθετήθηκε στην συμβολή της Πατριάρχου Γρηγορίου με Βασιλέως Κωνσταντίνου και ο άλλος στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας έξω από τα Κ.Ε.Π. και πλέον οι δημότες μπορούν εκεί να αναρτούν ή να ενημερώνονται για αγγελίες κάθε είδους.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας Γιάννης Περιστεράκης στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην Σταυρούλα Αγελαδαράκη:


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 22 Ιουλίου, 2019 14:04

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV