Τα “100 Χρόνια Νέα Ορεστιάδα” έγιναν μεταλλικό γλυπτό – Νέο μνημείο από σήμερα στην Πλατεία Δασίου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Σεπτεμβρίου, 2023 14:41

Τα “100 Χρόνια Νέα Ορεστιάδα” έγιναν μεταλλικό γλυπτό – Νέο μνημείο από σήμερα στην Πλατεία Δασίου

Από τις 9 το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε η τοποθέτηση ενός νέου, εμβληματικού γλυπτού, στην Πλατεία Δασίου της Νέας Ορεστιάδας, σε μια επιχείρηση που διήρκησε περίπου τρεις ώρες και με το αποτέλεσμα να δικαιώνει εμπνευστές και δημιουργούς. Πρόκειται για την ευόδωση αγαστής συνεργασίας μιας ιδιωτικής εταιρίας με τη δημοτική Επιτροπή για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Νέας Ορεστιάδας, αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου που συνέδραμαν στην τοποθέτηση.

Πλέον το λογότυπο με τα “100 Χρόνια Νέα Ορεστιάδα” θα παραμείνει δεσπόζον στην κεντρική πλατεία της πόλης, και μάλιστα δίπλα στον ανδριάντα του Πατριάρχου Κυρίλλου Στ΄, σημείο αναφοράς για την ιστορία της περιοχής.

Swiss Approval

Το νέο αυτό γλυπτό-μνημείο αποτελεί δημιούργημα και δωρεά της Ελληνικής Βιομηχανίας Αγροτικών Κατασκευών (ΕΒΑΚ), της οικογενειακής επιχείρησης του Σταύρου Μανουηλίδη που δραστηριοποιείται στις μεταλλικές κατασκευές αγροτικών προϊόντων εδώ και περίπου 50 χρόνια, με συνεχιστές τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του. Η Χρύσα, η Λένα, ο Νίκος αλλά και ο Πάνος (ο οποίος κινείται επιτυχώς σε άλλα, μουσικά/καλλιτεχνικά μονοπάτια) δηλώνουν σήμερα “υπερήφανοι συνεχιστές του έργου των προγόνων” τους, όπως αναφέρουν και σε σχετικό δημόσιο μήνυμά τους. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της οικογένειας Μανουηλίδη στην εταιρική τους σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

1923-2023 | 100 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – Η EVAK Α.Ε. δεν μπορεί να απουσιάσει από τη μεγάλη γιορτή.

  • Παραμένουμε υπερήφανοι συνεχιστές του έργου των προγόνων μας, επενδύοντας και παράγοντας δημιουργικά στον ευλογημένο τόπο μας, με το βλέμμα πάντα μπροστά∙ στα Βαλκάνια, στην υπόλοιπη Ευρώπη, στο μέλλον.
  • Σχεδόν 50 χρόνια, τα μισά του αιώνα που φέτος συμπληρώνει η νεότερη πόλη της Ελλάδας, η αγαπημένη μας Νέα Ορεστιάδα, η EVAK Α.Ε. είναι δυναμικά παρούσα.
  • Από σήμερα, το μνημείο – σημείο αναφοράς στην επετειακή αυτή χρονιά – θα παραμένει ες αεί στην Πλατεία Δασίου, πλησίον του ανδριάντα Πατριάρχου Κυρίλλου του Στ’, να θυμίζει στους παλαιότερους και να γνωρίζει στους νέους πως οφείλουμε “ύψιστη τιμή στους προγόνους μας, τους ιδρυτές της Νέας Ορεστιάδας”.
  • Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 – Τοποθέτηση μνημείου – Δωρεά της EVAK A.E., της Οικογένειας Σταύρου Μανουηλίδη.

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Σεπτεμβρίου, 2023 14:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV