Δύο σημαντικές ανακοινώσεις για το Δήμο Ορεστιάδας από το Χρ. Μέτιο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 9 Φεβρουαρίου, 2023 15:22

Δύο σημαντικές ανακοινώσεις για το Δήμο Ορεστιάδας από το Χρ. Μέτιο

Δύο σημαντικές ανακοινώσεις έκανε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στην Ορεστιάδα, όπου βρίσκεται αυτή την ώρα σε σύσκεψη εργασίας με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου. Παρουσία του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και του Γενικού Γραμματέα του υπ. Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε αρχικά την αύξηση κατά 2,2 εκ ευρώ στον προϋπολογισμό του έργου για τον αρχαιολογικό χώρο της Μικρής Δοξιπάρας, φτάνοντας το τελικό ποσό των 13,1 εκ. ευρώ από τα 10,9 που ήταν αρχικά. Χαρακτήρισε δε το χώρο “Μικρή Βεργίνα“, κατά δήλωση και της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη.

Η δεύτερη και σημαντικότερη όπως ανέφερε ανακοίνωση, αφορά στην ένταξη και της Ορεστιάδας στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη και για την ιδιαίτερη μέριμνα που χρειάζεται ο Βόρειος Έβρος, ο Δήμος Ορεστιάδας, μαζί με τις 5 πρωτεύουσες των νομών στην περιφέρεια, εντάσσεται κατ’ εξαίρεση στο Σχέδιο, με τη διάθεση έως 15 εκ ευρώ για αστική ανάπλαση της πόλης. Ως “ένα από τα πιο χαρμόσυνα νέα” υποδέχτηκε την ανακοίνωση ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, τονίζοντας ότι θα αξιοποιηθούν και τα 15 εκατομμύρια στο έπ’ ακρον.


Η σύσκεψη είναι ακόμα σε εξέλιξη, με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να εκθέτουν τα κατά τόπους προβλήματα και τα στελέχη της Περιφέρειας, τους αντιπεριφερειάρχες και τον κ. Μέτιο επικεφαλής, να τα καταγράφουν προς επίλυσή τους.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 9 Φεβρουαρίου, 2023 15:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV