Συνελήφθη αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά διακινητή στη Μέστη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαΐου, 2023 10:33
Swiss Approval

Συνελήφθη αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά διακινητή στη Μέστη

Περιστατικό πυροβολισμού με τραυματισμό διακινητή συνέβη χθες, 3 Μάϊου, τα χαράματα, κατά την διάρκεια προσπάθειας ακινητοποίησης-σύλληψης του διακινητή, όταν ένας αστυνομικός πυροβόλησε κατά την διάρκεια προσπάθειας αστυνομικών να ακινητοποιήσουν διακινητή, με αποτέλεσμα ο διακινητής να τραυματιστεί σοβαρά

Για το περιστατικό γνωστοποίησε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΑΣ όπου αναφέρεται πως το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή της Μέστης. Αρχικά οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν το όχημα του διακινητή και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο ωστόσο ο οδηγός-διακινητής “δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής και τράπηκε πεζός σε φυγή με άλλους επτά μη νόμιμους μετανάστες“.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τα άτομα, ένας εξ αυτών έκανε χρήση του ατομικού του οπλισμού πραγματοποιώντας βολές τραυματίζοντας σοβαρά τον διακινητή, ο οποίος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Οι επτά διακινούμενοι συνελήφθησαν.


Ακόμη για τον τραυματισμό του οδηγού διακινητή συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Σήμερα, 3 Μαΐου 2023 και ώρα 04:30 σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, πλησίον του οικισμού Μέστης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης εντόπισαν να κινείται Ι.Χ.Ε. όχημα εμφανώς έμφορτο, το οποίο αποφάσισαν να ελέγξουν ως ύποπτο για τη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ο οδηγός διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής και τράπηκε πεζός σε φυγή με άλλους επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τα άτομα, κατά την εξέλιξη του περιστατικού, ένας εξ αυτών έκανε χρήση του ατομικού του οπλισμού πραγματοποιώντας βολές, με αποτέλεσμα ο οδηγός διακινητής να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με σταθμό του ΕΚΑΒ, ενώ συνελήφθησαν οι επτά μη νόμιμοι μετανάστες.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση, ενώ για τον τραυματισμό του οδηγού διακινητή συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαΐου, 2023 10:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV