Δημήτρης Καιρίδης και Χριστόδουλος Τοψίδης συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Νοεμβρίου, 2023 19:39

Δημήτρης Καιρίδης και Χριστόδουλος Τοψίδης συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα

“Εξαιρετικά ενθαρρυντική η ραγδαία αποκλιμάκωση των παράνομων μεταναστευτικών ροών που καταγράφεται τελευταία στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Έβρου” επισήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης στο νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο στην Αθήνα. Φαίνεται, πάντως, πως ο Υπουργός δεν γνώριζε για τη συνάντηση, η οποία έγινε ελάχιστη ώρα μετά τη συνέντευξη στο Ράδιο Έβρος (βλ. σχετικά >ΕΔΩ), κατά την οποία ο κ. Καιρίδης ανέφερε πως “θα ‘ρθεί ο κ. Τοψίδης στο γραφείο μου νομίζω από βδομάδα“. Αμέσως μετά τη συνέντευξη, τελικά, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρονται τα εξής:

Συνάντηση του Δημήτρη Καιρίδη με τον νέο Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.


Ο κ. Καιρίδης, αφού συνεχάρη τον κ. Τοψίδη για την εκλογή του, τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική η ραγδαία αποκλιμάκωση των παράνομων μεταναστευτικών ροών που καταγράφεται τελευταία στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Και οι δυο συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρχει πάντα, μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας, στενή και διαρκής συνεργασία.

Επίσης, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι οι αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, είναι τεράστιες, χάρη και στις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις.

«Η φροντίδα της Πολιτείας για τη Θράκη και, συνολικά, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», είπε ο κ. Καιρίδης, «αποτελεί και πρέπει να αποτελεί εθνική προτεραιότητα».


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Νοεμβρίου, 2023 19:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV