Δέσμευση Πέτροβιτς για μεγαλύτερη στήριξη της ΕΠΟΦΕ από την ΠΕ Έβρου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Μαΐου, 2022 10:00

Δέσμευση Πέτροβιτς για μεγαλύτερη στήριξη της ΕΠΟΦΕ από την ΠΕ Έβρου

Το Σάββατο 21/5, λίγες μέρες μετά τη Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) και αφού συγκροτήθηκε σε Σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συναντήθηκε στο Νομαρχείο με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Μετά το πέρας της συνάντησης η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με ανακοίνωσή της εξαίρει την έννοια της συνεργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη, αναφερόμενη σε “ειλικρινή στήριξη” και “πολύχρονη εμπιστοσύνη” του κ. Πέτροβιτς στο φορέα. Μάλιστα αποφάσισαν να εντείνουν από κοινού τις προσπάθειες για τη δημιουργία Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, ενώ ο κ. Πέτροβιτς ανακοίνωσε σθεναρή υποστήριξη της Π.Ε. Έβρου στις θεσμοθετημένες δράσεις της ΕΠΟΦΕ αλλά και στη δημιουργία νέων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΠΟΦΕ αναφέρει τα εξής:


«Το πολλαπλάσιο του ”Εμείς” προς τα ”Εγώ”, είναι ο καλύτερος δείκτης της ανάπτυξης μιας ομάδας». H διάσημη αυτή φράση του Lewis B. Ergen για την αξία της συνεργασίας, αντικατοπτρίζει απόλυτα τη σημερινή συνάντηση μας ως νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου [ΕΠΟΦΕ] με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ειλικρινή στήριξη και την πολύχρονη εμπιστοσύνη του στο φορέα μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου από την πλευρά του, αφού συνεχάρη θερμά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την εκλογή του, εξήρε την ποιοτική πολιτιστική και κοινωνική δράση της ΕΠΟΦΕ, δηλώνοντας έτοιμος να στηρίξει πολυποίκιλα και στην πράξη το έργο της.

Στο τραπέζι της ομαδικής εργασίας συζητήσαμε λεπτομερώς και λήφθηκαν αποφάσεις για την εντατικοποίηση από κοινού, πρωτοστατώντας του ιδίου, των απαιτούμενων ενεργειών με σκοπό την ευόδωση της πρωτοβουλίας που αφορά τη δημιουργία Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού στο Φυλάκιο Έβρου. Επίσης, ο κ. Πέτροβιτς μας ανακοίνωσε τη σθεναρή υποστήριξη του ιδίου και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου των θεσμοθετημένων πολιτιστικών δράσεων της ΕΠΟΦΕ («Βραβεία Πολιτισμού», Φεστιβάλ Λιμανιού «Συνάντηση στο Φλοίσβο»,  κ.α.), καθώς και να δημιουργήσουμε μαζί νέες πολιτιστικές συνέργειες ουσίας και μεγάλης εμβέλειας για την περιοχή, με πολλαπλασιαστικά πολιτιστικά, τουριστικά και οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται το αξιοσημείωτο του γεγονότος πως η συμμετοχή των συλλόγων στις φετινές εκλογές της ΕΠΟΦΕ ήταν η μεγαλύτερη στα 28 χρόνια λειτουργίας του φορέα, καθιστώντας την με τον τρόπο αυτό, τον μεγαλύτερο δευτεροβάθμιο οργανισμό στη χώρα.

Το νέο Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει ως εξής:

Κελεμίδης Δημήτρης – Πρόεδρος 
Τάκας Ιωάννης – Αντιπρόεδρος Διοικητικού 
Στράτος Αθανάσιος – Αντιπρόεδρος Οικονομικού 
Γιαλαματζής Γεώργιος – Αντιπρόεδρος Συλλόγων Βορείου Έβρου, Ειδικός Γραμματέας 
Δούκογλου Φωτεινή – Γενική Γραμματέας 
Πανταζίδου Ουρανία – Ταμίας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου 
Μπαρμπαγιάννη Χριστίνα – Έφορος Εκδηλώσεων & Δράσεων 
Αδαμίδου Μαρία – Έφορος Υλικού 
Τσάκας Δημήτριος – Μέλος

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Μαΐου, 2022 10:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV