Συνάντηση Λαμπάκη με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Ιουνίου, 2018 14:24

Συνάντηση Λαμπάκη με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ

Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ) με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ) Σμάραγδο Κρεμύδα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόσφατο ΦΕΚ Β΄ 2090/7-6-2018 που αφορά στη λειτουργία της Εγνατίας Οδού και τη μη εξαίρεση των ΑμεΑ από την καταβολή διοδίων.

Ο κ. Λαμπάκης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για όλες τις ενέργειες της δημοτικής αρχής που αποβλέπουν στην ομαλή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Επεσήμανε την παρουσία του συστήματος seatrac στην παραλία του δημοτικού κάμπινγκ που διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα και τον σχεδιασμό για τοποθέτηση επιπλέον συστημάτων seatrac και σε άλλες παραλίες του δήμου Αλεξανδρούπολης. Επίσης, τους ενημέρωσε ότι σύντομα η δημοτική αρχή πρόκειται να τοποθετήσει ειδικό σύστημα ηχητικής σήμανσης στα φανάρια κομβικών σημείων της πόλης διευκολύνοντας και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης. Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας ΚΔΑΠ ΑμεΑ στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Απαλού και την παρακείμενη οικοπεδική του έκταση, επί των οποίων ολοκληρώνεται η μελέτη και η μελλοντική κατασκευή κτιρίων για τη στέγαση των ΑμεΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Έβρου, Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Δράμας, Κωνσταντίνος Αποστολίδης, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Νομαρχιακού Συλλόγου Καβάλας, Πέννυ Μαμαλιά, η Αναπληρώτρια Ταμίας του κέντρου αναπηρίας Ξάνθης, Μαρία Χριστοφορίδου και η Αναπληρώτρια Οργανωτική Γραμματέας του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου, Μαρία Λογαρά.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Ιουνίου, 2018 14:24

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV