Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας σε διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Δεκέμβριος 5, 2017 11:15

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας σε διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας σε διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus plus+  ΚΑ2- σχολικές συμπράξεις.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας  συμμετέχει σε διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ 2017 για την υλοποίηση σχεδίου Στρατηγικών Συμπράξεων αποκλειστικά μεταξύ σχολείων ΚΑ219, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης,  με θέμα  «ΓΕΦΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» με κωδικό αριθμό 2017-1-PL01-KA219-038326_2.

Στο παραπάνω σχέδιο συμμετέχουν πέντε σχολεία από αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες:

  1. Spotezcne Liceum, Zamosc, Polsca , Συντονιστής Εταίρος
  2. 1o ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας, Ελλάδα.
  3. Lycee Claude Gellee, Epinal, France.
  4. Gewerblisch Schule ,Schwabisch Hall, Germany.
  5. Istituto d΄Istruzione Superiore “F.S. Nitti” Potenza, Italy.

Για την έναρξη υλοποίησης του σχεδίου πραγματοποιήθηκε στο Zamosc  της Πολωνίας, στην έδρα του συντονιστικού σχολείου, η πρώτη διακρατική συνάντηση εκπροσώπων εκπαιδευτικών από όλες τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.

Στην παραπάνω συνάντηση από 20-11-2017 έως 25-11-2017  συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας,  προκειμένου να αναλυθεί και να διευκρινισθεί  το περιεχόμενο και το  χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων της διετούς αυτής συνεργασίας καθώς και οι δραστηριότητες που αναλαμβάνει η κάθε μια σχολική μονάδα.

Στην πόλη της Ορεστιάδας και στο 1ο ΕΠΑ.Λ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, η συνάντηση όλων των εταίρων συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2018. Οι υπόλοιπες συναντήσεις θα γίνουν στην Πολωνία το Φεβρουάριο του 2018, και θα ακολουθήσουν , τον Απρίλιο του 2018 στην Ιταλία, στην Γερμανία τον Νοέμβριο του 2018 και την Γαλλία τον Απρίλιο του 2019 με την συμμετοχή μαθητών.

Ο βασικός στόχος του σχεδίου αυτού είναι να  συμμετέχουν συνολικά τουλάχιστον 125 μαθητές και 30 εκπαιδευτικοί από τα πέντε εταιρικά σχολεία, με σκοπό να έρθουν κοντά μαθητές από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα, αποδεχόμενοι και σεβόμενοι την ταυτότητα του άλλου,  να καταπολεμηθεί η ξενοφοβία και  η κρίση αξιών και να αντιμετωπιστούν προβλήματα στην εκπαίδευση προερχόμενα από διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικός Φορέας παρακολούθησης του έργου είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών(Ι.Κ.Υ.).

Διακρατική Συνάντηση Εταίρων


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Δεκέμβριος 5, 2017 11:15

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter