Σύλληψη για μεταφορά ενός τόνου παράνομων οστράκων στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 25 Ιουλίου, 2019 09:16

Σύλληψη για μεταφορά ενός τόνου παράνομων οστράκων στην Αλεξανδρούπολη

Σύλληψη για κατοχή – μεταφορά μεγάλης ποσότητας δίθυρων μαλακίων (οστράκων) με σκοπό την πώληση – εμπορία τους στην Αλεξανδρούπολη.

Χίλια σαράντα τρία κιλά (1.043 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες την Τρίτη 23 Ιουλίου, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 55χρονος αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από άνδρες της Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ν. Ροδόπης, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 55χρονο ως άνω συλληφθέντα, να μεταφέρει ποσότητες οστράκων χωρίς τα συνοδευτικά τους έγγραφα.

Κατόπιν επισταμένης ζύγισης και μέτρησης των οστράκων που πραγματοποιήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος μετέφερε – διακινούσε με σκοπό την πώληση – εμπορία εξήντα επτά (67) σάκους με δίθυρα μαλάκια του είδους αχιβάδα, συνολικού βάρους χιλίων σαράντα τριών κιλών (1.043 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ μέρος αυτών (417 kg) υπολειπομένων διαστάσεων.

Διευκρινίζεται ότι για τα ανωτέρω αλιεύματα δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπάρχει η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Επιπρόσθετα, το όχημα μεταφοράς τους δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), ενώ οι ζώνες αλίευσης είναι ανοιχτές μόνο για την αλιεία μυδιών και η αλιεία οστράκων του είδους αχιβάδα απαγορεύεται από την 01/04/2019 έως την 31/10/2019.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 25 Ιουλίου, 2019 09:16

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV