Συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜΘ στο “Διεθνές Πανεπιστήμιο” – Τι θα γίνει με το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom Αύγουστος 1, 2018 11:14

Συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜΘ στο “Διεθνές Πανεπιστήμιο” – Τι θα γίνει με το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Απόλυτη συμφωνία  να ενταχθεί το  ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  στο νέο έτοιμο σχήμα συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης, υπήρξε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη , παρουσία του υπουργού Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου και με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών των τεσσάρων ΑΕΙ. Αυτό μετέφερε και η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου έπειτα από τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρη Μπαντέκα.

Η συζήτηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας και των Πρυτάνεων πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, και αποφασίστηκε η διευρυμένη επιτροπή “Γαβρόγλου” να πιάσει άμεσα δουλειά με στόχο να ετοιμάσει  το νέο πόρισμα συγχώνευσης των τεσσάρων Ιδρυμάτων μέχρι και 25 Αυγούστου.

Οπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας στις Πρυτανικές  Αρχές θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επιδίωξή μας, είπε ο υπουργός Παιδείας, είναι το Σχέδιο Νόμου να ψηφιστεί στη Βουλή το φθινόπωρο.

Οι Σχολές και τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου που θα φέρει την ονομασία “ Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος” θα ενταχθούν στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.

Η συμφωνία που υπήρξε στην ευρεία σύσκεψη ήταν να μην υπάρξουν ουσιαστικές τροποποιήσεις , με την ένταξη του ΑΕΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Τι προβλέπεται για το τμήμα Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου

Σύμφωνα με όσα σημειώνει το πόρισμα για τη συγχώνευση των τριών ΑΕΙ, το Τμήμα Νοσηλευτικής με έδρα το Διδυμότειχο, προτείνεται να ενταχθεί στο Δ.Π.Θ. με όλα τα εμπράγματα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις, κλπ. Όπως αναφέρει η βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, η απόφαση που αφορά το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχει ιδιαίτερη σημασία. Το Τμήμα Νοσηλευτικής θα αποκοπεί από το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο οποίο ανήκει ως παράρτημα του ΤΕΙ Καβάλας, και θα ενταχθεί στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί. Ωστόσο η έδρα και η λειτουργία του παραμένει στο Διδυμότειχο.

Διαβάστε το πόρισμα για τη συγχώνευση των τριών ΑΕΙ εδώ.


Συντάκτης Νewsroom Αύγουστος 1, 2018 11:14

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter