“Συγκίνηση και υπερηφάνεια” για την Χ.Ο.Φ.Ο και το ταξίδι ζωής των φοιτητών στις Η.Π.Α.!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάιος 4, 2018 09:09

“Συγκίνηση και υπερηφάνεια” για την Χ.Ο.Φ.Ο και το ταξίδι ζωής των φοιτητών στις Η.Π.Α.!

“Συγκίνηση και υπερηφάνεια”: Με κυρίαρχα αυτά τα δύο συναισθήματα περιγράφουν οι φοιτητές της Χ.Ο.Φ.Ο. την εμπειρία της συμμετοχής τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας της Νέας Υόρκης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η αποστολή της Χορευτικής Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας αναχώρησε από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” για τις Η.Π.Α. στις 19 Απριλίου. Εκεί εκπροσώπησε κάτι παραπάνω από επάξια τόσο το πανεπιστήμιο όσο και την Ορεστιάδα αλλά και ολόκληρη την χώρα συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και φυσικά στην παρέλαση της Νέας Υόρκης, μετά από επίσημη πρόσκληση της ομογένειας. Η αποστολή επέστρεψε στην Ορεστιάδα, την… βάση της στις 27 Απριλίου. Την ομάδα συνόδευσαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας κ. Σπυρίδων Κουτρούμπας και ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ορμανλίδης.

Τα όσα συνέβησαν και μαζί την εμπειρία που βίωσε η ομάδα στην Αμερική, τα μέρη που επισκέφθηκαν, τις εκδηλώσεις που συμμετείχαν αλλά και την υποδοχή που τους επιφύλαξε η ομογένεια μετέφερε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Χρυσοβαλάντης Καλπάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αγροτικής Ανάπτυξης που συμμετείχε στην αποστολή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε για όλη την εμπειρία, κάνοντας φυσικά λόγο για την συγκίνηση τους με την εγκάρδια υποδοχή των ομογενών: “Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας από αυτή τη σημαντική εμπειρία του ταξιδιού αλλά και από τις ζεστές καρδιές των μελών της ομογένειας, για την υποδοχή και την αγάπη και τη φιλοξενία που δεχτήκαμε από αυτούς” ενώ σημείωσε ότι ήταν η χαρακτηριστική φιλοξενία των Ελλήνων ομογενών αυτό που τους εντυπωσίασε πιο πολύ.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι μαζί με την Χ.Ο.Φ.Ο. παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν και η αποστολή της προεδρικής φρουρά που είχε φτάσει στις Η.Π.Α. από την Αθήνα. Μεταξύ των εκδηλώσεων οι φοιτητές της Χ.Ο.Φ.Ο. που διέμεναν στη περιοχή του Μανχάταν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Νέα Υόρκη αλλά και να δουν περιοχές όπως το Μπρούκλιν αλλά και να βρεθούν στην Αστόρια όπου υπήρξε πολύ θερμή υποδοχή από την ελληνική ομογένεια. “Τεράστια εμπειρία είναι αυτή που ζήσαμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλπάκης ενώ σημείωσε πως παρά την κούραση των φοιτητών, ιδιαίτερα τις ημέρες των εκδηλώσεων “άξιζε τον κόπο γιατί εκπροσωπούμε και την Ελλάδα και τη Θράκη αλλά και το πανεπιστήμιό μας“.

Για άλλη μία φορά λοιπόν η Χ.Ο.Φ.Ο κατάφερε κάτι το ξεχωριστό. Η χορευτική ομάδα των φοιτητών έχει καταφέρει τόσα πολλά και μας εκπλήσσει συνεχώς με τις δράσεις της κάνοντας υπερήφανη όχι μόνο την σχολή, όπως σημειώθηκε άλλωστε και στην σχετική ανακοίνωση, αλλά και ολόκληρη την πόλη της Ορεστιάδας. Τι έρχεται όμως στην συνέχεια για την ασταμάτητη ομάδα των φοιτητών της Ορεστιάδας; “Όλη η ομάδα πιστεύουμε ότι αυτό το ταξίδι αποτελεί μόνο την αρχή. Η συνέχεια έρχεται και θα είναι εξίσου συναρπαστική” υπόσχονται και φυσικά ανυπομονούμε!

Δείτε την ανακοίνωση της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας για το ταξίδι της Χ.Ο.Φ.Ο στις Η.Π.Α.:

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητών Ορεστιάδας στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας της Νέας Υόρκης για την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η αποστολή των φοιτητών μας, συνοδευόμενη από τον Κοσμήτορα της Σχολής μας Καθηγητή κ. Σπύρο Κουτρούμπα και τον Αντιδήμαρχο Ορεστιάδας κ. Χρήστο Ορμανλίδη, επέστρεψε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στην Ελλάδα έχοντας γεμάτες τις μπαταρίες της από την σημαντική εμπειρία του ταξιδιού αλλά και ζεστές τις καρδιές των μελών της από την υποδοχή, την αγάπη, τη συγκινητική φιλοξενία των Ελλήνων της Αμερικής.

Οι φοιτητές μας εκπροσώπησαν επάξια τη Σχολή μας και το ΔΠΘ σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις που έλαβαν μέρος, αλλά και σε πολλές άλλες που προέκυψαν εκτός προγράμματος, κάνοντάς μας για άλλη μια φορά υπερήφανους.

Επίσης, ο Κοσμήτορας της Σχολής μας και ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας πραγματοποίησαν σειρά επαφών με Έλληνες αξιωματούχους της Νέας Υόρκης, αλλά και με πολλούς διακεκριμένους ομογενείς των ΗΠΑ, στους οποίους μετέφεραν τον παλμό, τις δράσεις και τις δυνατότητες των φορέων που εκπροσωπούν και δρομολόγησαν διάφορες συνεργασίες για το άμεσο μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Πέτρο Γαλάτουλα για την πρόσκληση, καθώς και όλους τους Έλληνες ομογενείς, επώνυμους και ανώνυμους, οι οποίοι αγκάλιασαν την αποστολή της Ορεστιάδας και μας συγκίνησαν πραγματικά με τις εκδηλώσεις αγάπης που έδειξαν απέναντί μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Ορεστιαδίτισα κ. Σουλτάνα Καραγκεντσίδου και την κόρη της Αναστασία που οραματίστηκαν αυτό το ταξίδι, καθώς και τον πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και διακεκριμένο επί των καλλιτεχνικών κ. Νεκτάριο Αντωνίου για την πολύτιμη βοήθειά του σε κάθε βήμα μας στη Νέα Υόρκη.

Τέλος, πιστεύουμε πως το ταξίδι αυτό αποτελεί μόνο την αρχή. Η συνέχεια έπεται και θα είναι εξίσου συναρπαστική!

Υ.Γ. Οι φοιτητές μας υποσχέθηκαν πως θα ρίξουν στο εξής όλο το βάρος τους στα μαθήματά τους, ώστε να επιτύχουν στην επερχόμενη εξεταστική που πλησιάζει. Είμαστε σίγουροι πως θα κρατήσουν την υπόσχεσή τους!

Ακούστε όλα όσα είπε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή του Δημήτρη Μηλίκα “Άκου τι συμβαίνει” ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αγροτικής Ανάπτυξης Χρυσοβαλάντης Καλπάκης: 

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάιος 4, 2018 09:09

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter