Ανακατατάξεις σε Στρατό και Πυροσβεστική στον Έβρο
Προαγωγή του Κων/νου Καραμανίδη σε Αντιστράτηγο και Επιτελάρχη ΓΕΣ – Ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας, Κων/νος Γάκης, αναλαμβάνει την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου – Αποστρατεία του Διοικητή της Π.Υ. Έβρου, Πασχάλη Χουρτερούδη
Σημαντικές ανακατατάξεις στις τάξεις των ανώτατων αξιωματικών έφερε η πρόσφατη κρίση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με την περιοχή του Έβρου να έχει για άλλη μια φορά σημαντικό ρόλο.
Ο Αλεξανδρουπολίτης αξιωματικός, Κωνσταντίνος Καραμανίδης προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου και αναλαμβάνει καθήκοντα νέου Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μία ιδιαίτερα τιμητική και νευραλγική θέση. Πρόκειται για σημαντική διάκριση για τον ίδιο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου.
Ο κ. Καραμανίδης, με καταγωγή από την Παλαγία Έβρου, είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και έχει διαγράψει μια σταθερά ανοδική πορεία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπηρέτησε σε καίριες θέσεις, τόσο ως μάχιμος, όσο και ως επιτελικός αξιωματικός, με σημαντικό σταθμό τη θητεία του ως Διοικητής της 16ης Μεραρχίας, με ευθύνη τον βόρειο Έβρο. Ακολούθως τοποθετήθηκε σε επιτελικές θέσεις αυξημένης ευθύνης, με την πρόσφατη προαγωγή του να αποτελεί την κορύφωση της μέχρι σήμερα διαδρομής του.
Στο πλαίσιο των ίδιων κρίσεων, στον βαθμό του Αντιστρατήγου προήχθη και ο μέχρι πρότινος Διοικητής της 12ης Μεραρχίας, Κωνσταντίνος Γάκης, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.
Παράλληλα, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου συνεδρίασε για πρώτη φορά η νέα σύνθεση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) στην έδρα του ΓΕΣ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Δημητρίου Χούπη.
Η νέα σύνθεση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
- Γεώργιος Κωστίδης, Αρχηγός ΓΕΣ
- Ανδρέας Κορωνάκης, Υπαρχηγός ΓΕΣ
- Σταύρος Παπασταθόπουλος, Γενικός Επιθεωρητής Στρατού / EU–OHQ
- Δημήτριος Βακεντής, Διοικητής ΑΣΔΑΑΜ
- Παναγιώτης Καβιδόπουλος, Διοικητής ΑΣΔΙΘ
- Γρηγόριος Μπουντλιάκης, Διοικητής ΑΣΔΗΜ / NRDC–GR
- Αναστάσιος Πολύχρονος, Διοικητής Διακλαδικής Διοίκησης Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης
- Κωνσταντίνος Καραμανίδης, Επιτελάρχης ΓΕΣ
- Κωνσταντίνος Γάκης, Διοικητής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου
- Αθανάσιος Σαπλαούρας, Διοικητής ΑΣΔΥΣ
Αποστρατεύεται ο διοικητής Π.Υ. Έβρου Πασχάλης Χουρτερούδης
Αλλαγές σημειώθηκαν και στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων, ο Αντιστράτηγος Αναστάσιος Παππάς ορίστηκε νέος Υπαρχηγός του Σώματος.
Παράλληλα, στον βαθμό του Γενικού Επιθεωρητή Πυροσβεστικού Σώματος προάγονται οι Δημήτριος Μπριόλας και Παναγιώτης Μπαθρέλος. Στο ίδιο πλαίσιο, αποστρατεύεται ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου,Πασχάλης Χουρτερούδης, με τον βαθμό του Υποστρατήγου.
Ο κ. Χουρτερούδης ολοκληρώνει την πολυετή υπηρεσιακή του διαδρομή, έχοντας διατελέσει σε καίριες και απαιτητικές θέσεις, με ουσιαστική συμβολή στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την πολιτική προστασία της ακριτικής περιοχής του Έβρου.
elthraki.gr






