Στρατολογία: Νέα υπηρεσία για αίτηση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης μέσω taxisnet

Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2019 12:15

Στρατολογία: Νέα υπηρεσία για αίτηση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης μέσω taxisnet

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης μέσω taxisnet. Τι πρέπει να κάνετε, ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την έκδοσή του από τη στρατολογία.

Μια νέα υπηρεσία της στρατολογίας για την έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης είναι διαθέσιμη μέσωtaxisnet.

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία “Αίτηση έκδοσης πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης” είναι διαθέσιμη μετά την αυθεντικοποίηση σας μέσω taxisnet στο μενού Υπηρεσίες -> Αίτηση έκδοσης πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης.

Κατά την πρώτη αυθεντικοποίηση του χρήστη απαιτείται η συμπλήρωση του Στρατιωτικού Αριθμού του ενδιαφερόμενου, καθώς και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς αλλιώς εκδίδεται

Το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης εκδίδεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου ή ειδικά εξουσιοδοτημένου προσώπου που κατατίθεται σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή ΚΕΠ.

Εφόσον η αίτηση κατατεθεί σε Στρατολογική Υπηρεσία, το πιστοποιητικό εκδίδεται και επιδίδεται αυθημερόν.

Ακόμη μπορεί να ζητηθεί η έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τηλεφωνικά μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1502 του ΟΤΕ, με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση για την ταχυδρομική αποστολή του. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ο δήμος εγγραφής του ενδιαφερόμενου στα μητρώα αρρένων.

Ποιοι δεν δικαιούνται

Δεν δικαιούνται στρατολογικά πιστοποιητικά όσοι διατελούν σε ανυποταξία ή λιποταξία καθώς και όσοι υπηρετούν. Κατ΄εξαίρεση οι Στρατολογικές Υπηρεσίες εκδίδουν ειδικές βεβαιώσεις αποκλειστικά για την έκδοση – θεώρηση των διαβατηρίων των ανυπότακτων εξωτερικού.

Οι υπηρετούντες αντί πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης εφοδιάζονται με βεβαίωση υπηρεσίας από τη Μονάδα τους.


Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2019 12:15

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV