Στον Έβρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για κρούσμα ελονοσίας

Συντάκτης Νewsroom 27 Αυγούστου, 2020 15:13

Στον Έβρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για κρούσμα ελονοσίας

Μία γυναίκα 42 ετών από την περιοχή της Ορεστιαδας διαγνώσθηκε από ελονοσία την Τρίτη στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η 42χρονη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ενώ από την πρώτη ημέρα ο ΕΟΔΥ επικοινώνησε μαζί της προκειμενου να εντοπιστεί ο τρόπος που μολύνθηκε.

Μετά την διαγνωση του περιστατικού η Περιφέρεια πραγματοποίησε ψεκασμούς ακμαιοκτονίας στην περιοχή. Επιπρόσθετα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην περιοχή της Ορεστιάδας και του Βορείου Έβρου ευρύτερα από το Σάββατο 29 Αυγούστου εώς και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου για περαιτέρω διερεύνηση.


Δύο είναι κυρίως οι εκδοχές που εξετάζουν οι ειδικοί για τον τρόπο μόλυνσης η οποία μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιού: είτε από την Τουρκία είτε από μετανάστη που έφερε την νοσο.

Διευκρινίζεται πως η ελονοσία έχει εκριζωθεί από την Ελλάδα ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί περιστατικά στις παρέβριες περιοχές. Ως κύριο αίτιο της επανεμφανισής της σε περιστατικά στον νομό μας θεωρείται η μετανάστευση καθώς η ελονοσία εντοπίζεται σε χώρες της Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής από όπου προέρχεται ένας αριθμός των μεταναστών. Η ελονοσία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά από τσίμπημα κουνουπιού το οποίο είχε προηγουμένως τσιμπήσει άτομο που ήταν μολυσμένο.


Συντάκτης Νewsroom 27 Αυγούστου, 2020 15:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV