Στον Έβρο την Τρίτη 6/9 ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Θα επισκεφθεί και την (τουρκική) νησίδα που βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες ανεφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ (;)

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 5 Σεπτεμβρίου, 2022 20:00

Στον Έβρο την Τρίτη 6/9 ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Θα επισκεφθεί και την (τουρκική) νησίδα που βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες ανεφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ (;)

Στον Έβρο θα βρεθεί αύριο κάνοντας περιοδεία σε διάφορα σημεία του νομού ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν λίγο το Υπουργείο, αναφέρονται τα εξής:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος θα πραγματοποιήσει, αύριο 6 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη στον Έβρο, όπου θα ενημερωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την φύλαξη των συνόρων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
08.15 Άφιξη στον Έβρο
08.30 Επίσκεψη στο περιφερειακό κέντρο του Αεροδρομίου
10.15 Άφιξη στις ΦΕΡΕΣ (παραλαβή 5 οχημάτων, ειδικές ομάδες, στελέχη αστυνομικής διεύθυνσης κτλ), δήλωση στους δημοσιογράφους
11.30 Θέση Παπούτσι
12.15 ΕΦ 126 – νέα επέκταση φράχτη
13.15 Διδυμότειχο, συνάντηση με Δήμαρχο, Ρωμύλος Χατζηγιαννογλου στο Δημαρχείο
18:30 Συνάντηση με τη ΔΕΕΠ και Βουλευτές της ΝΔ

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος θα έχει συναντήσεις και με τον κ. Μέτιο και τον κ. Πέτροβιτς, εκτός του κ. Χατζηγιάννογλου και των βουλευτών που αναφέρει το επίσημο πρόγραμμά του. Εντύπωση προκαλεί και η αναφορά στη νησίδα του Έβρου, καθόσον, όπως δημοσιεύει το κρατικό μέσο ενημέρωσης “θα επισκεφθεί και την νησίδα του Έβρου, στην οποία βρέθηκαν τελικά οι 38 μετανάστες τον Δεκαπενταύγουστο“, αν και όπως έχει δηλωθεί επισήμως η νησίδα αποτελεί τουρκικό έδαφος, ενώ οι πρόσφυγες τελικά βρέθηκαν στην ελληνική όχθη του ποταμού, κοντά στα Λάβαρα, και όχι σε νησίδα.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Περιοδεία στον Έβρο θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, όπου θα ενημερωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής
Αστυνομίας για την φύλαξη των συνόρων και το σχέδιο «Ακρίτας», με το οποίο θωρακίζεται ακόμα περισσότερο η χώρα και περιλαμβάνει επίσης την επέκταση του φράχτη.

Ο Υπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το περιφερειακό κέντρο του Αεροδρομίου, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στις Φέρες, για την παραλαβή 5 οχημάτων για τις αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης των συνόρων, ενώ θα έχει συναντήσεις με τις ειδικές ομάδες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και άλλους παράγοντες. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στον Πόρο και στην συνέχεια θα επισκεφθεί το Φυλάκιο 126, τόπο από τον οποίο θα αρχίσει η νέα επέκταση του φράχτη, ενώ θα επισκεφθεί και την νησίδα του Έβρου, στην οποία βρέθηκαν τελικά οι 38 μετανάστες τον Δεκαπενταύγουστο.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωρικάκος, ο σκοπός της αυριανής επίσκεψης του στην μεθοριακή γραμμή του Έβρου είναι διπλός: Αφενός έχει πολιτική σκοπιμότητα, με την έννοια ότι η χώρα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην φύλαξη των συνόρων και αφετέρου για να ενημερωθεί σχετικά με κάθε ενέργεια των αρχών για την πορεία του προγράμματος «Ακρίτας».

«Πρέπει να δώσουμε σε όλους τους εταίρους μας να καταλάβουν ότι τα σύνορα μας είναι τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία», επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι “η θωράκιση τους έχει κορυφαία στρατηγική σημασία”.

Επανέλαβε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και την εργαλειοποίηση των ανθρώπων από την Τουρκία είναι πολύ έντονο και η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2020, καθώς τώρα έχουμε διαδοχικά κύματα σε μεγάλη γραμμή του Έβρου.

«Αν η Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, μόνο τον Αύγουστο θα είχαν εισέλθει στη χώρα πάνω από 35.000 παράτυποι μετανάστες» είπε ο Υπουργός και τόνισε ότι η κατασκευή άλλων περίπου 140 χιλιομέτρων φράχτη, που θα προστεθούν στα υπάρχοντα 37,5 χιλιόμετρα, θεωρείται ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής.
Κ.Τ.Συντάκτης Νίκος Πατούνας 5 Σεπτεμβρίου, 2022 20:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV