Στο ΣτΕ ο Λαμπάκης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 10 Σεπτεμβρίου, 2019 22:14

Στο ΣτΕ ο Λαμπάκης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Την προσφυγή της παράταξης του ,Πόλη και Πολίτες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοίνωσε ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η νομική ομάδα της παράταξης του κ. Λαμπάκη προτίθεται να καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Τριμελούς  Διοικητικού  Πρωτοδικείου που απέρριψε την ένσταση και κατοχύρωσε τη νίκη του Γιάννη Ζαμπούκη στις εκλογές του Μαΐου, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για λανθασμένη ερμηνεία της νομοθεσίας από το δικαστήριο.Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης”

Μετά από ενδελεχή εξέταση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς  Διοικητικού  Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης, που απέρριψε την ένσταση μας κατά της ανακήρυξης του Ιωάννη Ζαμπούκη ως δημάρχου, αποφασίσθηκε, μετά παραίνεση της εξειδικευμένης νομικής ομάδας, η κατάθεση αίτησης αναίρεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δηλαδή στο Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρώντας βασίμως ότι δεν ελήφθη υπ΄ όψιν η νομολογία του άνω δικαστηρίου και δεν ερμηνεύθηκε ορθά η νομοθεσία.

Κατόπιν τούτου, σεβόμενοι το πρωτόδικό δικαστήριο, προσφεύγουμε στο συμβούλιο της Επικρατείας, αιτούμενοι να γίνει δεκτή η ένσταση μας για συγκεκριμένους νομικούς λόγους.

Η απάντησή μας τέλος  σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι δήθεν δεν σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού, απαντάμε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, άρα και γι΄ αυτούς που κατ΄ εκτίμηση ισχυρότατων νομικών κύκλων,  παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία, χωρίς εμείς να έχουμε την δυνατότητα  προσβολής  των ισχυρισμών μας νωρίτερα , παρά μόνο μετά  την έκδοση   απόφασης ανακήρυξης του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων  από το δικαστήριο στις 21.6.2019. Στη Δημοκρατία μας ουδεις  μπορεί  να αποκλείσει την προσφυγή στην δικαστική εξουσία που πηγάζει από τον λαό  και υφίσταται για να διορθώνει τα πράγματα στο δημόσιο χώρο.

 


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 10 Σεπτεμβρίου, 2019 22:14

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV