Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Ορεστιάδας για τις ανεμογεννήτριες στη “Μαύρη Πέτρα”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Μαΐου, 2024 13:46

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Ορεστιάδας για τις ανεμογεννήτριες στη “Μαύρη Πέτρα”

Με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, ο Δήμος Ορεστιάδας προχωράει νομικά το θέμα της εγκατάστασης αιολικού σταθμού στην περιοχή Μαύρη Πέτρα μεταξύ Πετρωτών και Πενταλόφου, στο δασικό οικοσύστημα του Τριγώνου.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος αγνόησε την Ιεραρχική Προσφυγή και δεν απάντησε, ως όφειλε, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, αυτό εκλαμβάνεται ως “σιωπηρή απόρριψη“. Έτσι, ο Δήμος Ορεστιάδας έδωσε εντολή σήμερα στη νομική του υπηρεσία να προσφύγει πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα ασκήσει Αίτηση Ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το έργο “Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) “ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ” Ισχύος 45MW στη θέση “ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ” στο Δήμο Ορεστιάδας – Π.Ε. Έβρου“.

Swiss Approval

Αυτό αφορά στον παραπάνω Αιολικό Σταθμό∙ υπενθυμίζεται όμως ότι έχει εκδοθεί άλλη μια Απόφαση Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την περιοχή “Αετοκορφή”, ενώ επίκειται και τρίτη έγκριση το επόμενο διάστημα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ανεμογεννητριών στις 49 στο ίδιο δασικό σύμπλεγμα Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας, το μοναδικό δάσος που έμεινε ανέπαφο από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Δείτε σχετικά: Δ. Παπαδόπουλος: “Κεραυνός εν αιθρία” η νέα απόφαση για ανεμογεννήτριες στο Τρίγωνο


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Μαΐου, 2024 13:46
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV