Στο Διδυμότειχο το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 15, 2018 09:10

Στο Διδυμότειχο το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Για την πραγματοποίηση του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Διδυμότειχο, από τις 20 έως τις 21 Απριλίου 2018 ενημερώνουν ο Δήμος Διδυμοτείχου και ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης με σχετική ανακοίνωση:

Ο Δήμος Διδυμοτείχου διεκδίκησε και πέτυχε ώστε το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να διοργανωθεί στην πόλη του Διδυμοτείχου, με θέμα: «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο».

Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου, από 20 έως 21 Απριλίου 2018, στην ακριτική και ιστορική μας πόλη είναι σημαντικότατο γεγονός αφ’ ενός γιατί Δήμαρχοι και αντιπροσωπείες Δημοτικών Αρχών από διάφορα μέρη της Επικράτειας θα επισκεφθούν την περιοχή μας και θα συμμετέχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο και αφετέρου διότι θα αναπτυχθούν θέματα υγείας, πρόληψης και γενικότερου ιατρικού περιεχομένου από σπουδαίους επιστήμονες και ομιλητές.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν αρμόδιοι Υπουργοί και εκπρόσωποί τους, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων, επιστήμονες υγείας, καθώς και πολίτες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου ο Δήμος μας θα εγκαινιάσει και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Διδυμοτείχου, με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργου Πατούλη.

Το ΚΕΠ Υγείας φιλοδοξεί να είναι ολοκληρωμένος Δημοτικός φορέας για την προληπτική ιατρική και την προαγωγή υγείας σε τοπικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις:

  • Εβδομάδα υγείας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Εγκαίνια έκθεσης μαθητών του Δημήτρη Ναλμπάντη στη Δημοτική Πινακοθήκη.
  • Πρόγραμμα Πρόληψης της Οστεοπόρωσης με μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (σε αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου).
  • Διαδραστικό Quiz «Μετράμε τις γνώσεις μας για το Αλκοόλ» (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το αμφιθέατρο).
  • Έκθεση παραδοσιακών στολών στο Κέντρο Θρακικών Μελετών.

Για το θέμα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην Σούλα Καπετανίδου ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, γνωστοποιώντας στα πλαίσια του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, και την πραγματοποίηση μιας ημερίδας Πολιτικής Προστασίας. Η εν λόγω ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 15:00 ενώ ανάμεσα στα θέματα της θα συζητηθεί και η διαχείριση του πλημμυρικού κινδύνου στον Έβρο και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ακούστε όλα όσα είπε για το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Ματιές στην Ενημέρωση” ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 15, 2018 09:10

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter