Στο αρχείο η υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών Κούκλατζη και Μητρετώδη

Συντάκτης Νewsroom 9 Μαρτίου, 2019 16:27

Στο αρχείο η υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών Κούκλατζη και Μητρετώδη

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, ένα χρόνο μετά την σύλληψή τους στην Τουρκία, όπως προκύπτει από τη σχετική απάντηση στη Βουλή του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης (και τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ).

Η απάντηση δόθηκε έπειτα από σχετική ερώτηση που του τέθηκε από την Νέα Δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση των αρμόδιων Τομεάρχη Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της συλλήψεως και κρατήσεως από τους Τούρκους επί 5μηνο στις φυλακές της Αδριανουπόλεως των Ανθυπολοχαγού (ΜΧ) Άγγελου Μητρετώδη και ΕΠΟΠ Λοχία (ΜΧ) Δημήτρη Κούκλατζη, ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης στην απάντησή του στη Βουλή αναφέρει:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος Κικίλιας με θέμα «Αποτελέσματα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο», σας γνωρίζω ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί ως προς την ποινική της αξιολόγηση από την αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία και έχει τεθεί στο αρχείο.

Σχετικά με τη διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αξιολογήθηκε συνολικά και ανελήφθησαν οι δέουσες ενέργειες, πλην όμως ο φάκελος έχει διαβάθμιση απορρήτου και για τον λόγο αυτόν τα στοιχεία του δεν κοινοποιούνται δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Την ερώτηση που κατέθεσαν οι δύο βουλευτές μπορείτε να δείτε ΕΔΩ


Συντάκτης Νewsroom 9 Μαρτίου, 2019 16:27

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV