Έως 30.01.2024 αναμένεται να παραδοθεί η παράκαμψη του Προβατώνα – Την Παρασκευή οι υπογραφές

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Σεπτεμβρίου, 2022 19:37

Έως 30.01.2024 αναμένεται να παραδοθεί η παράκαμψη του Προβατώνα – Την Παρασκευή οι υπογραφές

Την ερχόμενη Παρασκευή 30.09 θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Εγνατίας Οδού Α.Ε. και της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ για την κατασκευή του έργου “Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο -Ορμένιο: Εργασίες παράκαμψης Προβατώνα (80.1.1)”.

Σύμφωνα με την Πρόσκληση που απέστειλε στα μέσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε Κωνσταντίνος Κουτσούκος, η εκδήλωση της σύναψης σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο Alexander Beach στην Αλεξανδρούπολη.


Όπως είχε γίνει γνωστό από τα μέσα Ιουνίου (βλ. σχετικά: Στην ΑΚΤΩΡ το έργο της παράκαμψης του Προβατώνα), το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει:

1. Την ολοκλήρωση της κατασκευής της οδικής παράκαμψης του οικισμού Προβατώνα, μήκους 3,93 χλμ, στην οποία έχουν εκτελεστεί από προηγούμενη εργολαβία: α) χωματουργικές εργασίες (από Χ.Θ. 10+700 έως 13+900), β) εργασίες αποχέτευσης – αποστράγγισης, ήτοι τα μικρά τεχνικά των κιβωτοειδών και σωληνωτών οχετών, καθώς και τα μεγάλα τεχνικά της Κ/Δ Προβατώνα (Χ.Θ. 10+980) και της Άνω Διάβαση Κ4 Προβατώνα (Χ.Θ. 12+205,27).

2. Την κατασκευή ενός (1) Ανισόπεδου Κόμβου με κατάργηση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου: · Α/Κ Προβατώνα (Χ.Θ. 12+205)

3. Την ολοκλήρωση της κατασκευής του παράπλευρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν του άξονα και τις αποκαταστάσεις του δικτύου τοπικών οδών (κάθετες οδοί). Στις εργασίες κατασκευής του έργου εκτός από τις εργασίες οδοποιίας περιλαμβάνονται:

  1. Τεχνικά έργα μεγάλα (1 άνω διάβαση)
  2. Εργασίες αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης
  3. Εργασίες σήμανσης- ασφάλειας.
  4. Εργασίες ηλεκτροφωτισμού των ανισόπεδων κόμβων
  5. Εργασίες εγκατάστασης φυτών και επένδυσης πρανών με φυτική γη και υδροσποράς τους.
  6. Εργασίες Ο.Κ.Ω.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία ολοκληρώνονται τα έργα στον οδικό άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο συνολικού μήκους 124χλμ. Ο κάθετος άξονας αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα ΙΧ, έχει μήκος 124χλμ. περίπου και προβλέπεται να συνδέει την Εγνατία οδό από τη θέση του Α/Κ Αρδανίου (35 χλμ. ανατολικά της Αλεξανδρούπολης), με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη θέση του μεθοριακού σταθμού του Ορμενίου. Η νέα χάραξη της αρτηρίας στη θέση του οικισμού Προβατώνα αποτελεί παραλλαγή της υφιστάμενης, η οποία διέρχεται μέσα από τον οικισμό. Η νέα χάραξη παρακάμπτει τον οικισμό από τα ανατολικά και η επικοινωνία μεταξύ αυτής και του οικισμού γίνεται από τον αντίστοιχο Ανισόπεδο Κόμβο.

Σημειώνεται πως η κατασκευάστρια εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει το έργο εντός 16 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Σεπτεμβρίου, 2022 19:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV