Στην επαναλειτουργία και σύσταση νέων λατομείων σε κεντρικό και βόρειο Έβρο προχωρά η Περιφέρεια

Συντάκτης Νewsroom 30 Ιουλίου, 2019 14:35

Στην επαναλειτουργία και σύσταση νέων λατομείων σε κεντρικό και βόρειο Έβρο προχωρά η Περιφέρεια

Στην επαναλειτουργία λατομείων καθώς και την ανεύρεση και καθορισμό νέων λατομικών περιοχών στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νομού Έβρου προχωράει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει σημεία στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νομού που θα μπορούσαν να συσταθούν λατομεία. Η ανάγκη αυτή προέκυψε λόγω των έργων που “τρέχουν” στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κόστη προμήθειας πρώτων υλών πολλά από τα οποία κοστίζουν αρκετά.

Η επιτροπή θα συσταθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης διοίκησης και πιθανώς και από στελέχη των δήμων. Επίκεινται βέβαια αλλαγές στην νομοθεσία στο θέμα των πρώτων υλών ωστόσο μέλημα της Περιφέρειας είναι να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Βενετίδης σε επικοινωνία του radioevros.gr καθώς αυτήν την στιγμή σε επίπεδο νομού λατομεία λειτουργούν στο νότιο τμήμα του νομού, όπως στην περιοχή της Μάκρης, και είναι μεγάλη η ανάγκη εξεύρεσης υλικών για την υλοποίηση έργων.

Μετά από αυτήν την απόφαση θεωρείται πολύ πιθανή και η επαναλειτουργία λατομείων στην περιοχή Διδυμοτείχου, όπως αυτό του Κουφόβουνου, αλλά και πιθανώς κάποιες αντίστοιχες περιοχές στον δήμο Ορεστιάδας με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα εξεταστούν από την αρμόδια περιοχή και θα εγκριθούν.

Ως φυσικό επακόλουθο, αν τελικά ολοκληρωθεί επιτυχώς το έργο της επιτροπής και στην συνέχεια καθοριστούν και λειτουργήσουν λατομεία στο βόρειο και κεντρικό κομμάτι του νομού, θεωρείται και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας για τον ντόπιο πληθυσμό στην περιοχή.

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 30 Ιουλίου, 2019 14:35

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV