Στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στην Ορεστιαδίτισσα Τζένη Κασαπιάν που ζούσε στην Κομοτηνή

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 9 Αυγούστου, 2022 21:56

Στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στην Ορεστιαδίτισσα Τζένη Κασαπιάν που ζούσε στην Κομοτηνή

Στην Αρμένικη Εκκλησία της Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη 11/8 στις 5 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία της αδικοχαμένης Τζένης Κασαπιάν που βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια των διακοπών της στα Σύβοτα, στο γνωστό δυστύχημα κατά τη διάρκεια θαλάσσιου σπορ με αερόστατο.

Τις τελευταίες ώρες συγγενείς της από την Ορεστιάδα δημοσιοποιούν την αγγελία της κηδείας της, ενημερώνοντας γνωστούς και φίλους προκειμένου να αποχαιρετήσουν τη δραστήρια Ορεστιαδίτισσα με το πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο στην Κομοτηνή όπου ζούσε με την οικογένειά της.

Η ανακοίνωση της Οικογένειας

Η κηδεία της μητέρας μας Τζένης Κασαπιάν θα γίνει στις 5:00 μ.μ. την Πέμπτη 11 Αυγούστου στην Αρμενική Εκκλησία Αλεξανδρούπολης.

Εις μνήμην της μητέρας μας θα παρακαλούσαμε αντί στεφάνων να κάνετε δωρεά υπέρ του “τρίτου παιδιού” της, του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής, στο λογαριασμό της ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ:

IBAN GR1901105420000054220316126

——————–

Για την εκλιπούσα εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις θεσμικοί φορείς και σύλλογοι στους οποίους δραστηριοποιούνταν:

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής

Η πρόεδρος Αναστασία Λιβεριάδου και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ΔΚΕΠΠΑΚ, αποχαιρετούν δυστυχώς την Τζένη Κασαπιάν. Ένα άνθρωπο της τέχνης, του πολιτισμού, του ουμανισμού, της Αρμενικής Κοινότητας. Όλων αυτών που υπηρέτησε με αφοσίωση, επιμονή και συνέπεια. Η Τζένη Κασαπιάν, αφήνει πίσω της μια παρακαταθήκη που έχουμε χρέος να τιμήσουμε και να συνεχίσουμε.

Στην οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους της, απευθύνουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια μας.

Εκπολιτιστικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής

Το διοικητικό συμβούλιο της Αρμενικής κοινότητας Κομοτηνής συνήλθε εκτάκτως στις 08 Αυγούστου 2022 με αφορμή τον αδόκητο θάνατο της Τζένης Κασαπιάν, προέδρου του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

•Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στους οικείους της.

•Να παραστούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην κηδεία της.

•Να αποσταλεί στεφάνι εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου.

•Να προβεί σε δωρεά χρηματικού ποσού τριακοσίων (300) ευρώ στο Σύλλογο Μέριμνας Α.Με. Α. Νοητικης υστέρησης Ν. Ροδόπης << Άγιοι Θεόδωροι >> εις μνήμην της.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής

Για μας τους ανθρώπους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής ήταν η θεατροφιλη φίλη μας που έκλεινε εισιτήριο από τις πρώτες και διαλεγε τη θέση Η7.

Ήταν από τις γυναίκες με πηγαία προθυμία και όρεξη για συνεργασίες που πάντα είχαν ένα αψογο αποτέλεσμα.
Καλο ταξίδι Τζένη Κασαπιάν.

Πολιτιστική Κίνηση Νόμου Ροδόπης

Μικρός αποχαιρετισμός…

Οι φίλοι, τα μέλη και το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για τον αδόκητο θάνατο της αγαπημένης Τζένης Κασαπιάν.

Μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα είναι πια κοντά μας αυτό το ανήσυχο, χαρούμενο, δημιουργικό, εκλεπτυσμένο, εργατικό και βαθιά σεβαστικό προς τις Αρμένικες ρίζες του πλάσμα.

Απαρηγόρητα είναι τα μέλη της Θεατρικής μας Ομάδας, στην οποία συμμετείχε η Τζένη εδώ και 22 χρόνια με μεράκι και διάθεση μικρού παιδιού.

Στους οικείους και στα αγαπημένα της πρόσωπα εκφράζουμε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας και μια βεβαιότητα, ότι η αύρα που αφήνει πίσω της η Τζένη είναι μυροβόλος, ότι η ίδια θα παραμείνει στις σκέψεις και στις αναμνήσεις μας ως πλάσμα ονείρου…Καλό Παράδεισο.

Υστερόγραφο: Αντί στεφάνου το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης θα καταθέσει συμβολικό ποσό υπέρ του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”.

Από δημοσίευση της Τζένης Κασαπιάν στη Σελίδα Τα μαθητικά χρόνια (1924-1980) στη Νέα Ορεστιάδα” – (31.12.2020)

“Λόγω του εορταστικού της ημέρας… 20 Μάϊου 1973, Ορεστιάδα, Κινηματογράφος Αλέξανδρος.

Ρεσιτάλ Πιάνου.

Ο Έβρος, καθώς κατοικούνταν από αγροτικό κυρίως πληθυσμό, υπήρξε πηγή δημιουργίας χαρούμενων παραδοσιακών τραγουδιών και χορών. Με την μετοίκηση όμως αστικού πληθυσμού από την Αδριανούπολη στην νεοιδρυθείσα πόλη της Ορεστιάδας και τα άλλα αστικά κέντρα του νομού, εμφανίστηκαν και τα πρώτα δυτικότροπα μουσικά όργανα.

Πιθανόν το πρώτο πιάνο της πόλης ανήκε στην Ιουλία Νικολαίδου (γιαγιά του Γιώργου και Αποστόλη Αρβανιτίδη). Αργότερα ένα από τα πρώτα πιάνα που εμφανίστηκαν ήταν αυτό της θείας μου Αναίς Κασαπιάν η οποία συνοπτικά – ελλείψει ωδείου – συστήνει σε μια γενιά την κλασική μουσική.

Από αριστερά επάνω – Εφη Χατζηνικολάου, Τζένη Κασαπιάν, Γιώργος Αρβανιτίδης, Παγώνα Σειτανίδου, Μαριάννα Γουβέτα, Αναίς Κασαπιάν, Μαρία Στάμου, Γεωργία Ρήγα, Πόπη Κυργίδου, Σοφία Μποζατζίδου, Ζαχά Πούλου, Μαρία (κόρη ανώτατου αξιωματικού – δε θυμάμαι το επίθετο), Άννα Καμαριανάκη. Κάτω σειρά – Νάντια Καμαριανάκη, Σεσίλ Κασαπιάν, Γιάννης Νεστορίδης. Εύχομαι μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ για όλους και φυσικά για την αγαπημένη μας Ορεστιάδα”.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 9 Αυγούστου, 2022 21:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV