Στάση εργασίας και διαμαρτυρία εργαζομένων σήμερα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Φεβρουαρίου, 2024 14:25

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία εργαζομένων σήμερα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας από τις 12:00 εώς τις 15:00 και κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την μη ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων τους που εργάζονται στο ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, περίπου 12 εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), έχουν μείνει “στον αέρα”. Για το ζήτημα ήδη από την Παρασκευή η ΠΟΕΔΥΝ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 εώς τις 15:00 για σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, καθώς η μη ανανέωση των Συμβάσεων αφορά 4.000 άτομα που εργάζονται για 7ο συνεχή χρόνο στα Νοσοκομεία και στους άλλους φορείς του ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι απείχαν από την εργασία τους και συγκεντρώθηκαν έξω από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας λύση τόσο για αυτούς τους 12 εργαζομένους όσο και συνολικά για όσους εργαζόμενους “μένουν στον αέρα” λόγω παρόμοιων ζητημάτων αλλά και για την συνολική υποστελέχωση του Νοσοκομείου. Σε δηλώσεις της Προέδρου σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου”, τονίστηκε ότι η μη ανανέωση των συμβάσεων τους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου όπου “κανείς δεν περισσεύει“, καθώς καλύπτουν καίριες θέσεις σε διάφορα τμήματα, ως νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Swiss Approval

Όσο λαμβάνει χώρα η κινητοποίηση των εργαζομένων το Νοσοκομείο εξακολουθεί την λειτουργία του με προσωπικό ασφαλείας αν και όπως τόνισε η κ. Μπουτζίκα “πολλά τμήματα δουλεύουν ήδη συνεχώς με προσωπικό ασφαλείας. Ούτε διαμαρτυρία δεν μπορούμε να κάνουμε“.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες ελλείψεις που πλήττουν το ακριτικό Νοσοκομείο την ώρα μάλιστα που πρωτοβουλίες πολιτών στη περιοχή διεκδικούν την ενίσχυση των Νοσοκομείων με δημιουργία ΜΕΘ Παίδων.

Παρά το γεγονός ότι πληροφορίες αναφέρουν πως το ζήτημα θα λυθεί άμεσα με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ προς το παρόν, παραμένει αβέβαιο το μέλλον των 12 εργαζομένων που αναμένουν τους αρμοδίους να προβούν στην ανανέωση των συμβάσεων τους, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.):

Την Δευτέρα 12/02/2024 Στάση Εργασίας 12 το μεσημέρι -15:00 και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας 13:00 (Σταδίου 29), για τους συναδέλφους που εργάζονται στο ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ με αίτημα άμεση υπογραφή της ανανέωσης των συμβάσεων.

ΑΘΗΝΑ 9/2/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1846

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 το μεσημέρι – 15:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13:00 (Σταδίου 29)
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ
ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΠΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Κόλλησε η ανανέωση των Συμβάσεων στο Υπουργείο Εργασίας του προγράμματος των 4.000 συναδέλφων που εργάζονται για 7ο συνεχή χρόνο στα Νοσοκομεία και στους άλλους φορείς του ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ.
Είναι ειλημμένη η απόφαση της ΔΥΠΑ και του Υπουργείου Εργασίας μετά από έγγραφο αίτημα του Υπουργείου Υγείας για ανανέωση ενός έτους των συμβάσεων των 4.000 συναδέλφων που εργάζονται στα νοσοκομεία και άλλους φορείς του ΕΣΥ.
Έληξαν οι συμβάσεις 1 Φλεβάρη πολλών και ήδη τέθηκαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας δημιουργώντας ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία και τους άλλους φορείς του ΕΣΥ. Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι αναστατωμένοι και φοβούνται για τη δουλειά τους.
Το ίδιο συμβαίνει και με την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών που απασχολούνται στα νοσοκομεία. Από τους 1.300 που εργάζονται στα νοσοκομεία έχουν ήδη λήξει οι συμβάσεις πάνω από 300.
Ο τότε Υπουργός Εργασίας κος Γεωργιάδης μετά των δικών μας παρεμβάσεων σύστησε ειδικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που εξασφαλίζει την ανανέωση των συμβάσεων όσων έληξαν από 1 Οκτώβρη 2023 και όσων ήδη εργάζονται για δύο ακόμη έτη.
Και αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας.
Ότι προσπάθειες και εάν κάνουμε για την υπογραφή των δύο αυτών προγραμμάτων της ΔΥΠΑ πέφτουν στο κενό.
Επικοινώνησε μπροστά μας ο Υπουργός Υγείας με την νέα Υπουργό Εργασίας για την υπογραφή των δύο προγραμμάτων και όμως ακόμη τίποτα.
Σας καλούμε να υπογράψετε άμεσα τα δύο αυτά προγράμματα.
Να επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοί μας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Φεβρουαρίου, 2024 14:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV