Στ.Κελέτσης: Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε πιθανή εμφάνιση ευλογιάς

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Οκτωβρίου, 2023 10:41
Swiss Approval

Στ.Κελέτσης: Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε πιθανή εμφάνιση ευλογιάς

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο εμφάνισης ευλογιάς που παρουσιάστηκε στη Βουλγαρία τον τελευταίο καιρό δήλωσε ο Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ Σταύρος Κελέτσης στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

«Ο Έβρος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από το πρόβλημα των ζωονόσων και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την κτηνοτροφία και το ζωικό μας κεφάλαιο. Ωστόσο, στο υπουργείο διαθέτουμε μια από τις καλύτερες κτηνιατρικές υπηρεσίες και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων όμορων κρατών, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όποιο ζήτημα δημιουργηθεί», τόνισε ο κ.Κελέτσης. «Το γεγονός ότι βλέπουμε πάλι την εμφάνιση ευλογιάς κοντά στα σύνορά μας, μας θέτει σε εγρήγορση και μαζί με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παρακολουθούμε το ζήτημα στενά», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Βουλγαρία, εκπρόσωποι της οποίας έδωσαν το “παρών” στην ημερίδα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε ότι η συνεργασία των δύο ευρωπαϊκών χωρών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι καλή. «Επιδιώκουμε την ίδια συνεργασία να επιτύχουμε και με τη γειτονική Τουρκία», συμπλήρωσε.


Ο κ.Κελέτσης επεσήμανε ότι έχει εισηγηθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου να εξεταστούν οι δυνατότητες και στελέχωσης εξοπλισμού του «Διασυνοριακού Κτηνιατρικού Κέντρου εξωτικών νοσημάτων» που εδρεύει στην Ορεστιάδα έτσι ώστε αυτό να λειτουργήσει σε νέες βάσεις καθώς είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή του Έβρου.

Σημειώνεται ότι την ημερίδα με θέμα «Εξωτικά Νοσήματα-Κίνδυνος επανεμφάνισης στη χώρα» διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Οκτωβρίου, 2023 10:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV