Σπαγγετίνι με κιμά κοτόπουλου

Συντάκτης Βάλια Παππά 24 Οκτωβρίου, 2016 13:30

Σπαγγετίνι με κιμά κοτόπουλου

Μια μακαρονάδα που αναιρεί τον τίτλο ενός βαρετού φαγητού. Η γεύση στο πιάτο αυτό είναι μοναδική, καθώς συνδυάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο νόστιμα υλικά που μεταξύ τους όμως δημιουργούν ένα ασύγκριτο αποτέλεσμα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγετίνι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. κάρι απαλό, σε σκόνη
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s mild
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τη σπαγγετίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μαζί με τη μερίδα του ζωμού.
  • Στο μεταξύ, σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο για 4΄-5΄, μέχρι να ροδίσει.
  • Σπρώχνουμε τον κιμά στην άκρη του τηγανιού και ρίχνουμε στο σκεύος τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 3΄, μέχρι να μαλακώσουν και τα ανακατεύουμε κατόπιν με τον κιμά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε 4 φλ. από τον ζωμό που βράζουν τα ζυμαρικά και σιγοβράζουμε για 20΄.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε το μείγμα με τον κιμά.
  • Βγάζουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στο σκεύος με τον κιμά. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Συντάκτης Βάλια Παππά 24 Οκτωβρίου, 2016 13:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV