Σπαγγετίνι με κιμά κοτόπουλου
Μια μακαρονάδα που αναιρεί τον τίτλο ενός βαρετού φαγητού. Η γεύση στο πιάτο αυτό είναι μοναδική, καθώς συνδυάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο νόστιμα υλικά που μεταξύ τους όμως δημιουργούν ένα ασύγκριτο αποτέλεσμα!
- Σερβίρει4
- Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγετίνι
- 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
- 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.γ. κάρι απαλό, σε σκόνη
- 3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s mild
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τη σπαγγετίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μαζί με τη μερίδα του ζωμού.
- Στο μεταξύ, σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο για 4΄-5΄, μέχρι να ροδίσει.
- Σπρώχνουμε τον κιμά στην άκρη του τηγανιού και ρίχνουμε στο σκεύος τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 3΄, μέχρι να μαλακώσουν και τα ανακατεύουμε κατόπιν με τον κιμά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε 4 φλ. από τον ζωμό που βράζουν τα ζυμαρικά και σιγοβράζουμε για 20΄.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε το μείγμα με τον κιμά.
- Βγάζουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στο σκεύος με τον κιμά. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.