Σουφλί: Η δημιουργία Σηροτροφικού Πάρκου συζητήθηκε στην συνάντηση Δημάρχου και Γεν. Γραμματέως ΥπΑΑΤ

Συντάκτης Νewsroom 2 Νοεμβρίου, 2022 11:34

Σουφλί: Η δημιουργία Σηροτροφικού Πάρκου συζητήθηκε στην συνάντηση Δημάρχου και Γεν. Γραμματέως ΥπΑΑΤ

Για την λειτουργία του πρώτου Μελισσοκομικού Πάρκου και την δημιουργία ενός Σηροτροφικού Πάρκου στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου συζήτησαν εχθές η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές, τρίτη 1 Νοεμβρίου στο γραφείο της κ. Καλογήρου και η Γενική Γραμματέας ανέφερε για την συνάντηση, μεταξύ άλλων, πως “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε μετά το Μελισσοκομικό η περιοχή να αποκτήσει και Σηροτροφικό Πάρκο. Προτεραιότητά μας πάντα η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία των ακριτικών μας περιοχών”.

Αναλυτικά όσα γνωστοποίησε για την συνάντηση η κ. Καλογήρου μέσω των Κο0ινωνικών Δικτύων:


Συνάντηση σήμερα στο γραφείο μου με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.Συζητήσαμε θέματα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και την ιδιαίτερη σημασία του πρώτου Μελισσοκομικού Πάρκου που πρόσφατα παραδόθηκε και λειτουργεί στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς και συνδυάζεται με το ΔΙΕΚ (Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) που δίνει τη δυνατότητα εξειδικευμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο κλάδος της μελισσοκομίας αποκτά για την περιοχή νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Σημαντικό ζήτημα είναι η δημιουργία Πάρκου Σηροτροφίας, δεδομένου ότι ο τομέας είναι κομβικής σημασίας για την τοπική οικονομία.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε μετά το Μελισσοκομικό η περιοχή να αποκτήσει και Σηροτροφικό Πάρκο.

Προτεραιότητά μας πάντα η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία των ακριτικών μας περιοχών.


Συντάκτης Νewsroom 2 Νοεμβρίου, 2022 11:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV