Συνεχίζεται ο κύκλος επεισοδίων στις Καστανιές

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 7 Μαρτίου, 2020 11:49

Συνεχίζεται ο κύκλος επεισοδίων στις Καστανιές

Η ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε μετά την έλευση των Ευρωπαίων Αξιωματούχων για γρήγορη αποκλιμάκωση διαψεύστηκε πολύ σύντομα και αμέσως μετά την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού οι συρράξεις με δακρυγόνα και πετροπόλεμο καλά κρατούν!

Εχθές το βράδυ ένα μπαράζ ρίψεων δακρυγόνων από τις δύο πλευρές ήρθε να χαλάσει την ηρεμία που επικρατούσε στις δύο πλευρές των συνόρων ενώ πλέον η εμπλοκή των δυνάμεων της Τουρκικής πλευράς είναι πιο ουσιαστική αφού βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Ελλάδα δείχνει τους Τούρκους “κομάντος” να ωθούν δια της βίας τους μετανάστες στον φράχτη.

Πλέον οι ελληνικές αρχές βλέπουν έκδηλα τους Τούρκους αστυνομικούς να εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά ενώ βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που κινούνται κοντά στον φράχτη.

Ο απολογισμός της χθεσινής νύχτας

Κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 600 άτομα, με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού και της στρατοχωροφυλακής, εκτόξευσαν χημικά δακρυγόνα προς το Ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, έγιναν πολλές προσπάθειες διάρρηξης του αποτρεπτικού φράχτη από τις Καστανιές και προς το νότο. Παρατηρήθηκαν επίσης πολλές εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα.

Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 7 Μαρτίου, 2020 11:49

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV