Αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης: Συζήτησαν για ενίσχυση υπηρεσιών και ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Απριλίου, 2024 17:29

Αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης: Συζήτησαν για ενίσχυση υπηρεσιών και ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 τον Διευθυντή Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχο Λάμπρο Τσιάρα

Στην συνάντηση ζητήθηκε από την Ένωση η άμεση ενίσχυση Υπηρεσιών και συγκεκριμένα : Α.Τ Αλεξανδρούπολης, Ο.Π.Κ.Ε, Α.Τ. Σαμοθράκης και Τ.Δ.Ε. Κήπων.

Ακόμα ζητήθηκε ενημέρωση για την πρόθεση της Υπηρεσίας σχετικά με την ανάγκη ίδρυσης Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός και η Ένωση κατέθεσε πρόταση ώστε η στελέχωση αυτής της Υπηρεσίας να γίνει με έμπειρο, ειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Swiss Approval

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Ένωση στην ανακοίνωσή τους:

Την Τετάρτη 10 Απριλίου  2024 το Διοικητικό Συμβουλίο της Ένωσής μας επισκέφτηκε  τον Διευθυντή Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχο κ. ΤΣΙΑΡΑ Λάμπρο. Αρχικά, εκφράσαμε τα συγχαρητήρια μας για την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου και του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στο έργο. Κατόπιν, παραθέσαμε μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν έντονα τους συναδέλφους μας.

Αρχικά, εκφράσαμε τα συγχαρητήρια μας για την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου και του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στο έργο. Κατόπιν, παραθέσαμε μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν έντονα τους συναδέλφους μας.

Αναφερθήκαμε στα προβλήματα που παρουσιάζονται εξαιτίας των αποσπάσεων που διατάσσονται από το Αρχηγείο με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται αρκετές υπηρεσίες και να επιβαρύνονται με πρόσθετα καθήκοντα οι συνάδελφοι μας. Ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών: Α.Τ Αλεξανδρούπολης, Ο.Π.Κ.Ε, Α.Τ. Σαμοθράκης και Τ.Δ.Ε. Κήπων. Ιδιαίτερα, ζητήσαμε να δοθεί προσοχή στην εύρυθμη λειτουργία του Α.Τ. Αλεξανδρούπολης καθώς η υπηρεσία αυτή καλείται να αντιμετωπίσει τα περισσότερα περιστατικά-προβλήματα της πόλης μας. Τονίσαμε την ανάγκη για στελέχωση της Ο.Π.Κ.Ε. η οποία υπολειτουργεί, καθώς και την ανάγκη πραγματικής ενίσχυσης του Α.Τ. Σαμοθράκης και του Τ.Δ.Ε. Κήπων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναφερθήκαμε επίσης στα προβλεπόμενα ρεπό που διάταξε ο Αρχηγός πρόσφατα και δεν αποδίδονται σε κάποιες υπηρεσίες, όπως επίσης στην ανάγκη ευλαβικής τήρησης από τους Διοικητές των Υπηρεσιών των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν ημερήσιες αναπαύσεις και ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

 Ζητήσαμε ενημέρωση για την πρόθεση της Υπηρεσίας σχετικά με την ανάγκη ίδρυσης Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός μας και καταθέσαμε την πρόταση η στελέχωση αυτής της Υπηρεσίας να γίνει με έμπειρο, ειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Τέλος, καταδείξαμε ότι για όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα απαιτείται απαραίτητα ορθή διαχείριση του προσωπικού από τους Διοικητές τόσο στις υπηρεσίες της έδρας μας όσο και στις περιφερειακές υπηρεσίες.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης ενώ ο κ. Ταξίαρχος άφησε υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων που αναφέραμε. Σε κάθε περίπτωση δηλώσαμε ότι θα παρακολουθούμε την πορεία των ενεργειών της Διοίκησης και αναλόγως θα πράξουμε, καθώς σκοπός της Ένωσής μας είναι να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, τις παθογένειες και να δίνονται ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας.   


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Απριλίου, 2024 17:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV