Συνάντηση Μηταράκη – Frontex: Συμφωνία για συνεργασία στις εθελοντικές επιστροφές παράτυπων μεταναστών

Συντάκτης Νewsroom 29 Νοεμβρίου, 2022 11:22

Συνάντηση Μηταράκη – Frontex: Συμφωνία για συνεργασία στις εθελοντικές επιστροφές παράτυπων μεταναστών

Σε συμφωνία με τον Frontex για μια σειρά δραστηριοτήτων οι οποίες αναμένεται να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα στη διαδικασία επιστροφής παράτυπων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, έφτασε η Ελλάδα και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο. 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με τον Deputy Executive Director του Frontex, αρμόδιο για τις Επιστροφές, κ. Lars Gerdes, όπου και επιβεβαιώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών για πλήρη εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις για τις εθελοντικές επιστροφές. 

Ο Frontex από την πλευρά της θα παρέχει εργαλεία και τεχνική υποστήριξη, σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο, σε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για τις εθελοντικές επιστροφής. Το σχετικό σχέδιο δράσης αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες στις Βρυξέλλες και αμέσως μετά θα συσταθεί Ειδική Ομάδα για την παρακολούθηση της υλοποίησης του, στην οποία θα μετέχουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιστροφών του Frontex και στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ελληνικής Αστυνομίας.Συντάκτης Νewsroom 29 Νοεμβρίου, 2022 11:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV