Συλλήψεις πέντε διακινητών με συνολικά 28 άτομα σε Έβρο, Καβάλα και Ροδόπη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Ιουλίου, 2023 09:29
Swiss Approval

Συλλήψεις πέντε διακινητών με συνολικά 28 άτομα σε Έβρο, Καβάλα και Ροδόπη

Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 5-7-2023 σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ροδόπης, πέντε διακινητές, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες.


Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο βράδυ στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχαν αποκρύψει εντός του ρυμουλκούμενου, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και στο χώρο των εμπορευμάτων.

Στην τέταρτη περίπτωση, το ίδιο βράδυ στον κάθετο άξονα Ελληνοβουλγαρικών συνόρων – Κομοτηνής της Εγνατίας οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης, Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Ιουλίου, 2023 09:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV