Συλλήψεις 4 διακινητών με 25 άτομα σε Έβρο, Ροδόπη και Δράμα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Ιουλίου, 2023 09:28
Swiss Approval

Συλλήψεις 4 διακινητών με 25 άτομα σε Έβρο, Ροδόπη και Δράμα

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και προχθές (26 & 27-7-2023) σε περιοχές του Έβρου, της Δράμας και της Ροδόπης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Δράμας και Ροδόπης τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το μεσημέρι σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Swiss Approval

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ανατραπεί σε αγροτική έκταση, πλησίον του οδοστρώματος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού – διακινητή και τριών επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στην τρίτη περίπτωση, προχθές το βράδυ σε Επαρχιακή οδό της Δράμας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας ο ημεδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης, Παρανεστίου Δράμας και Ιάσμου Ροδόπης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Ιουλίου, 2023 09:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV