Συνελήφθησαν επιτήδειοι για τηλεφωνικές απάτες σε Διδυμότειχο και Κομοτηνή

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Οκτωβρίου, 2023 14:49

Συνελήφθησαν επιτήδειοι για τηλεφωνικές απάτες σε Διδυμότειχο και Κομοτηνή

Πολλαπλά τα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών που σημειώνονται στην περιοχή του Έβρου όσο και ευρύτερα στην Περιφέρεια.

Η αστυνομία συνεχίζει να ενημερώνει για συλλήψεις δραστών που επιχειρούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους κυρίως μέσω τηλεφώνου με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο.

Τα δύο τελευταία περιστατικά που οδήγησαν σε τρεις συνολικά συλλήψεις αλλοδαπών αφορούν απόπειρες απάτης σε περιοχές του Διδυμοτείχου και της Κομοτηνής σύμφωνα με τα όσα έκαναν γνωστά οι αστυνομικές αρχές:


Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα απάτης στο Διδυμότειχο

Συνελήφθη την 11-10-2023 το απόγευμα στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός, διότι από κοινού με άλλους δύο άγνωστους δράστες οι οποίοι αναζητούνται, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με ηλικιωμένη ημεδαπή στο Διδυμότειχο, προσποιούμενοι τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, αποπειράθηκαν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό χωρίς να τα καταφέρουν. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου, για την ταυτοποίηση των συνεργών τού και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για απόπειρα απάτης στην Κομοτηνή

Συνελήφθησαν την 11-10-2023 το μεσημέρι στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται. Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με  ηλικιωμένη ημεδαπή στην Κομοτηνή και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, την έπεισε να συγκεντρώσει σε ένα φάκελο κοσμήματα και λίρες και στη συνέχεια να τα παραδώσει έξωθεν της οικία της στους δράστες, όμως πριν την πράξη της αυτή ειδοποίησε αστυνομικό και στο προκαθορισμένο ραντεβού οι δράστες συνελήφθησαν. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι νωρίτερα αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν με την ίδια μέθοδο έναν ηλικιωμένο χωρίς να τα καταφέρουν. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Οκτωβρίου, 2023 14:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV