Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Μαΐου, 2024 17:09
Swiss Approval

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα

Με επιτυχία, παρά την συνεχόμενη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα με κεντρικό ομιλητή τον Θανάση Παφίλη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος.


Swiss Approval

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ στην σχετική ανακοίνωσή της:

Την συγκέντρωση άνοιξε ο Μιχαηλίδης Σιδέρης μέλος του Γρ.Π ΑΜΘ του ΚΚΕ ο οποίος ανέφερε «Εδώ στην περιοχή μας γνωρίζουμε καλά τα αποτελέσματα της πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ. Γνωρίζουμε καλά τι θα πεί να βλέπεις χιλιάδες τόνους νερού να περνάν κυριολεκτικά χαμένοι και να μην ξέρεις αν αύριο θα μπορείς να ποτίσεις το χωράφι σου. Να βλέπεις την πολιτική της ΚΑΠ, που όλοι τους ψήφισαν να σου αφαιρεί το εισόδημα που με τόσο κόπο καλλιέργησες, να μην ξέρεις αν θα μπορέσεις να καλλιεργήσεις του χρόνου εξ αιτίας του τζόγου των επιδοτήσεων.

Τα βιώνουν οι εργαζόμενοι με τους καθηλωμένους μισθούς και τα ωράρια-λάστιχο. Τα νιώθουν στο πετσί τους οι νέοι και τα νέα ζευγάρια, που θέλουν να κάνουν οικογένεια και το σκέφτονται διπλά και τριπλά αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν εξ αιτίας του δυσβάσταχτου κόστους.

Ζούμε στο πετσί μας κάθε μέρα τι σημαίνουν τα έργα με κριτήριο μόνο τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Ο σιδηρόδρομος για παράδειγμα λειτουργεί μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ αφήνοντας στην άκρη ένα μέσο που αν λειτουργούσε με τον σύγχρονο εξοπλισμό που μπορεί να διαθέτει, θα είχαμε στα χέρια μας ένα εργαλείο πολύτιμο για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες για ασφαλείς και φθηνές μεταφορές ανθρώπων και προϊόντων.

Βλέπουμε με τα μάτια μας πως γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την γνώμη ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας που σύσσωμη είπε όχι στα εκτρώματα – περιβαντολλογικά εγκλήματα που θέλουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες  στα ελάχιστα άκαυτα – εναπομείναντα δάση μας».

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Φωτιάδης Τριαντάφυλλος, αντιπλοίαρχος εα, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ο οποίος ανέδειξε τους κινδύνους που υπάρχουν για την περιοχή από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Την μετατροπή της περιοχής σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, με την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Αλεξανδρούπολης, την αποστολή χιλιάδων τόνων πολεμικού υλικού μέσω του σιδηροδρόμου και του οδικού δικτύου της περιοχής στο μέτωπο του πολέμου, στην Ουκρανία. Μια εμπλοκή που μετατρέπει την χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και τον λαό της περιοχή σε στόχο αντιποίνων. Με την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα που στοιχίζει 500.000 ευρώ καθημερινά και τον κίνδυνο που υπάρχει για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τους νέους στρατευμένους από αυτές τις αποστολές. Ο ομιλητής στάθηκε στο ότι η στάση απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις πρέπει να γίνει κριτήριο και για την ψήφο στις 9 του Ιούνη. Ο λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί παρά την έντεχνη προσπάθεια καθησυχασμού. Η ευθύνη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς, Ελληνικής Λύσης κ.α. είναι βαριά.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε  ο Θανάσης Παφίλης στάθηκε στο πώς τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ ο λαός τις νοιώθει στο πετσί του καθημερινά και ότι τα σχέδια του ιμπεριαλιστικού οργανισμού είναι για ένταση και κλιμάκωση της επίθεσης. Αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τους φόρους, την εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας, τα ματωμένα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που ψήφισαν  όλα τα Κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση)  που ξεκληρίζει τους φτωχούς και μικρούς αγρότες, που τους κατατρώει το εισόδημα και τους βυθίζει στα χρέη.

Ανέδειξε την ανάγκη να δεχτεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, να μην έχουν να επικαλούνται «λευκές επιταγές». Παράλληλα να απορριφθούν οι δυνάμεις που έχουν σπείρει αυταπάτες είτε ως κυβερνήσεις είτε από την αντιπολίτευση, που εξωραΐζουν την ευρωενωσιακή βαρβαρότητα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Να μην βρει έδαφος στο λαό ο πολιτικός απατεώνας Βελόπουλος, που πουλάει «αντισυστημισμό», ενώ οι προτάσεις του και οι ψηφοφορίες του στηρίζουν τους πολέμους, το ΝΑΤΟ, τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών, την καπιταλιστική ανάπτυξη στην αγροτική παραγωγή.

Απεύθυνε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για τη δυνατότητα καθένας να συμβάλλει πιο αποτελεσματικά, ώστε να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ πιο πλατιά, να συναντηθούν με πολύ κόσμο που μπορεί να μην συμφωνεί με όλα με το ΚΚΕ, αλλά εκτιμά τη συνέπεια και σταθερότητά του, την επιβεβαίωση των πολιτικών του προβλέψεων, την ανιδιοτέλεια και τη στάση των κομμουνιστών μέσα στο κίνημα, αλλά και στο δήμο, στη γειτονιά, στο χωριό. Αποτελώντας τη μόνη γνήσια λαϊκή – εργατική αντιπολίτευση, το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι σε μια κυβέρνηση που ήθελε να παρουσιαστεί πανίσχυρη.

Το αποδείξαμε! Σε λίγους μήνες με τρεις μεγάλες εργατικές απεργίες, με τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των αγροτών που κάναν σμπαράλια την προπαγάνδα της κυβέρνησης για την ΚΑΠ.

Τώρα να τους κάνουμε τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη! Δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Για να γεμίσουν περηφάνια και αισιοδοξία ακόμη πιο πολλοί.

Για να δούμε πιο πολλά χαμογελαστά πρόσωπα την επόμενη μέρα.

Για να πάρουμε δύναμη για τους αγώνες που έρχονται

Για να χάσουν τον ύπνο τους πανευρωπαϊκά με τα ποσοστά του ΚΚΕ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Μαΐου, 2024 17:09
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV