Σεισμός στην Τουρκία ταρακούνησε τον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 23 Απριλίου, 2025 13:07

Σεισμός στην Τουρκία ταρακούνησε τον Έβρο

Έντονη σεισμική δόνηση ταρακούνησε όλο τον νομό Έβρου λίγα λεπτά πριν τις 13:00 το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου

Μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής προκάλεσε σεισμική δόνηση που έγινε έντονα αισθητή σε ολόκληρο τον νομό. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην θάλασσα του Μαρμαρά. Αρχικά υπήρξε μια σεισμική δόνηση 3,9 ρίχτερ και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε μεγάλος σεισμός 6,2 ρίχτερ σύμφωνα με την υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας (AFAD), ο οποίος έγινε και αισθητός στην περιοχή του Έβρου.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23χλμ ανοιχτά της Σηλυβρίας, στη θάλασσα του Μαρμαρά, με εστιακό βάθος 12 χλμ.


Οι χώρες που επηρεάζονται από την σεισμική δόνηση εκτός από την Τουρκία και την Ελλάδα είναι και οι Βουλγαρία, Ρουμανία.

Λίγο αργότερα σημειώθηκαν δύο ακόμη σεισμοί, μεγέθους 5 και 5,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό.

Σημειώνεται ακόμα πως σε πολλούς κατοίκους του Βορείου Έβρου σχετική προειδοποίηση ασφαλείας για τον σεισμό έλαβαν τα κινητά τους τηλέφωνα μέσω της Google.


Συντάκτης Νewsroom 23 Απριλίου, 2025 13:07

Ράδιο Έβρος TV